Taksi zilini cebe taşıdı

Güncelleme Tarihi:

Taksi zilini cebe taşıdı
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2019 08:30

ANKARALI girişimci Ahmet Bıçak, taksi duraklarının sokaklarda kullandığı “taksi zili” uygulamasını mobil platforma taşıdı. “DuraktanTaksi” uygulamasıyla taksi hizmeti almak isteyen yolcu, zile gerek kalmaksızın istediği noktadan konum bilgisi gönderiyor, sistem de en yakındaki duraktan yolcuya taksi gönderiyor.

Haberin Devamı

Yolculuk boyunca çizilen rotanın sistem üzerinden görülebildiğini belirten Bıçak, “Bu şekilde yolcu güvenli hizmet alabilirken, şoför de güvenli şekilde hizmet veriyor” dedi.

Start-Up 100 Ödül Töreni’nde Anadolu kökenli en iyi 3. Start-Up ödülünü alan DuraktanTaksi uygulaması, Ankara’da üç durakta kullanılmaya başlandı.
Bimobil Anonim Şirketi tarafından geliştirilen uygulama, yolcuya istediği yerden taksi çağırma imkanı sunarken, hem yolcuya hem de şoföre güvenli bir hizmet sağlıyor. Bimobil şirketinin kurucu ortağı Ahmet Bıçak, uygulamayı şöyle anlattı:

İKİ TARAFA DA GÜVENLİ HİZMET

“Uygulama, Google Play ve App Store üzerinden ücretsiz bir şekilde yüklenebiliyor. Taksi hizmeti almak isteyen yolcu, bulunduğu konumu sisteme bildiriyor ve sistem de en yakın duraktan yolcuya taksi gönderiyor. Çıkış noktamız, yoldan çevrilen taksilerde yaşanan sorunlar oldu. Güvenlik probleminin yanı sıra yolcu, takside bir şey unuttuğunda geri dönüp arama şansı olmuyor, çünkü elinde hiçbir irtibat bilgisi bulunmuyor. Uygulama sayesinde yoldan bile binseniz, taksinizin hangi duraktan geldiğini biliyorsunuz. Yolculuk boyunca çizilen rota sistemde görülüyor. Bu şekilde yolcu güvenli hizmet alabilirken, şoför de güvenli bir şekilde hizmet veriyor.

Haberin Devamı

ZİL ENTEGRASYONU YAPILABİLİYOR


Taksilerde unutulan eşyalar da sorun olmaktan çıkıyor. Uygulama üzerinden bindiğiniz taksinin bilgilerine ulaşabiliyorsunuz. Şu an için Ankara’da pilot bir bölgede başladık. Ümitköy Taksi, Vip Taksi ve Yaşampark taksi duraklarında kullanılıyor. Uygulamamız, doğası gereği zil uygulamasını kaldıracak. Ancak, bugüne kadar zile yapılmış bir yatırım var. İstenildiği takdirde, uygulamanın sokaklardaki mevcut zillerle entegrasyonunu da sağlayabiliyoruz.
Sistem aynı zamanda, yolculuğun kaç dakika süreceğini ve yolcunun yaklaşık olarak ne kadar para ödeyeceğini de gösterirken, ödemeler POS cihazı üzerinden de yapılabiliyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!