‘Taklit tabelalı’ işletmeye denetim

Güncelleme Tarihi:

‘Taklit tabelalı’ işletmeye denetim
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2023 07:00

İstanbul’da tabelaları Et ve Süt Kurumu’nu taklit eden işletmelere denetim yapıldı. Sultangazi’de bulunan ve tartışmalara neden olan ‘Et ve Balık K.’ tabelalı işletmenin “K.” yı kaldırdığı görüldü.

Haberin Devamı

Denetimlerde işletmeye marka taklitçiliğinden dolayı tutanak tutuldu. Yine Sultangazi ve Eyüpsultan’da tabelalarında ‘Et ve Süt Mağazaları’ ve ‘Et ve Balık Kasap’ yazan iki farklı işletme, vatandaşlarda kafa karışıklığı yarattı. Eyüp Sultan’da bulunan işletmenin sahibi, “Vatandaşın kafası neden karışıyor ki? Et ve Süt Mağazaları yazmışız. Mağaza yazıyor zaten, kurum değil. Kurum olsa kurum yazar, bizde mağaza yazıyor” sözleriyle kendini savundu.

Ticaret Bakanlığı’ndan konuyla ilgili yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, “Reklam Kurulu’nca yapılan incelemeler neticesinde, bahse konu işletmeler tarafından gerçekleştirilen tanıtımlarla ilgili, Et ve Süt Kurumu’nun itibarından haksız yararlanılarak tüketicilerin güveninin kötüye kullanıldığı, istismar edildiği gerekçesiyle ilgili işletmelere idari para ve anılan reklamları durdurma cezaları tverilmiştir” denildi.

BAKMADAN GEÇME!