‘Taht Oyunları’na Osmanlı hançeri

Güncelleme Tarihi:

‘Taht Oyunları’na Osmanlı hançeri
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2015 01:33

15 yıl global şirketlerde çalıştıktan sonra girişimciliğe adım atan Ece Şirin, yarattığı ‘Bee Goddess’ (Arı Tanrıça) isimli mücevher markasıyla dünya çapında üne kavuştu. Şirin, son olarak Game of Thrones (Taht Oyunları) dizisine verdiği Osmanlı hançeri koleksiyonu ve İngiltere’nin en eski mağazalarından Fenwick’e girerek dikkat çekti.

Haberin Devamı

Ece Şirin bundan 7 yıl önce Coca-Cola ve Microsoft gibi global şirketlerde yaşadığı 15 yıllık deneyimin ardından ‘yaratıcılığa ve girişimciliğe’ adım attı. Mitoloji, sembolizm ve Anadolu’nun anaerkil mozağini ifade Tanrıçalardan ilham aldığı Bee Goddess (Arı Tanrıça) adlı dünyanın ilk ‘tılsım mücevher’ markasını yarattı. Türkiye’de mağazalarını Akmerkez, Akasya ve Bodrum Palmarina’da açtı. Hikayesi olan mücevherleri ile kısa sürede tanındı. Bee Goddess markasıyla son çıkışını ise Amerikan dizisi Game of Thrones (Taht Oyunları) ve İngiltere’nin en eski mağazalarından Fenwick’e girerek yapıyor. Bee Goddess mücevherlerinin 290 parçalık en büyük koleksiyonu Harrods mağazasında yer alırken, Bee Goddess bir koleksiyonu de Fenwick’lerde sergilenmeye başlandı.

ADIM ADIM BAŞARI
Ece Şirin bu başarıya adım adım yaklaştı. 1.5 sene önce Bee Goddess Londra- Harrods’ın mücevher salonuna kabul edildi. Harrods Luxury Jewellery Room’da en çok satılan ilk 5 mücevher markasından biri olan Bee Goddess, kısa süre önce de Milano Luisa Via Roma, Seul Corso Como 10, Opening Ceremony gibi dünyanın en prestijli noktalarında satılmaya başlandı. Ece Şirin bu noktalara giren ilk Türk mücevher tasarımcısı oldu. Amerika’nın yanısıra, Dubai’de Bloomingdales ve Harvey Nichols ile beraber tam 17 noktada lüksün zirvesinde yer alan Bee Goddess, İngilizlerin en klasik markalarından Fenwick’in hem Bond Street vitrinlerinde, hem de gazete kampanyasında Bee Goddess ile ‘ışılda ki bütün dünya senin ışığınla ışıldasın’ mesajını veriyor.

HANÇER KOLEKSİYONU DİZİDE
Şu sıralarda markanın en büyük çıkışı bir TV dizisi sayesinde oluyor. Game of Thrones’un (Taht Oyunları) oyuncularından Natalie Dormer, ‘Bee Goddess’ın büyük ilgi gören Osmanlı Hançer koleksiyonuyla Evening Standart Gazetesi’nin Stylist ekine kapak kızı oldu. Bu da hem Osmanlı hançerini hem de Ece Şirin’i dünya çapında bir üne doğru hızla götürüyor. 200 ülkede 7.1 milyon kez internet aracılığıyla indirildiği saptanan dizinin oyuncuları milyonlar tarafından takip ediliyor. Yakında dizinin farklı oyuncularının da Bee Goddess tasarımlarıyla kamera karşısına geçeceği söyleniyor.

Haberin Devamı


EN VİZYONER TASARIMCI
Kendisi gibi kurumsal hayattan yaratıcı hayata geçen nişanlısı Cemil Dinçmen ile bir ayağı İstanbul bir ayağı Londra’da yaşayan Ece Şirin İngiliz basının da son dönemde en çok ilgisini çeken tasarımcılardan biri. Geçen yıl birçok dünya markasını geride bırakarak Harrods’ta en çok satılan mücevher markalarından biri olarak gösterilen Bee Goddess son olarak The Telegraph Gazetesi’nde bu kez tasarımcısı Ece Şirin’le övgü aldı. Gazete farklı dallarda lükse yön veren yaratıcı, yenilikçi, yol gösteren kişileri seçti. Mimar, bilimadamı, sinemacı, modacı, tasarımcı ve CEO gibi çok farklı dallardan 13 ismin ‘Geleceği Yaratanlar’ olarak seçildiği listede Ece Şirin ‘En Yaratıcı ve Vizyoner Mücevher Tasarımcısı’ olarak yer aldı. Bu arada Rihanna, Kate Moss, Paris Hilton, Kylie Minogue gibi ünlülerin tercih ettiği Bee Goddess tasarımlarını tercih eden ünlüler arasına İngiliz şarkıcı ve oyuncu Rita Ora da katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!