Tahsilatı hızlandırmak için motorize vezneler geliyor

Güncelleme Tarihi:

Tahsilatı hızlandırmak için motorize vezneler geliyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2008 13:17

Kayseri ve Civarı Elektrik T.A.Ş Genel Müdürü Şadi Büyükkeçeci, tahsilatı hızlandırmak için motorize ekipler oluşturacaklarını ve PTT şubelerine tahsilat yetkisi vereceklerini bildirdi.

Sorunları yerinde tespit etmek amacıyla ilçe gezilerini sürdüren Büyükkeçeci, Pınarbaşı Öğretmenevinde ilçe işletme şefleri ile biraraya geldi.

Büyükkeçeci, burada yaptığı konuşmada, 1 Ocak 2009 itibariyle elektrik üretim lisansı alacaklarını belirtti.
Lisans için önemli oranda ödeme yapmaları gerektiğini ifade eden Büyükkeçeci, şunları anlattı:
“Bu açıdan endekslerimizin bir ayı aşmayacak şekilde okunması, tahsilatlarımızın zamanında yapılması gerekiyor. Bu amaçla PTT şubelerine yılbaşından itibaren tahsilat yapma yetkisi vereceğiz. Böylelikle tahsilatlarımızı hızlandıracağız. İlçelerimizde 60-70 günü bulan endeks okuma sürelerimizi daha aza indireceğiz. Arıza, bakım ve onarımlara daha kısa sürede müdahale için Pınarbaşı ve Sarız ile başlattığımız özelleştirme çalışmalarını personel ihtiyacı olan diğer ilçelerimizde de yaygınlaştıracağız.”

MOTORİZE VEZNELER GELİYOR

Büyükkeçeci, yılbaşından itibaren motorize ekipler oluşturacaklarını ifade ederek, tüketimi yüksek olan müşterilerinin ödemelerini bu ekipler aracılığıyla daha kısa sürede tahsil edeceklerini kaydetti.

İlçelerde bulunan 120 büyük müşterinin sayaçlarının uzaktan okumaya başladıklarına dikkati çeken Büyükkeçeci, şu bilgileri verdi:
“Böylelikle kayıp kaçakları da kontrol altına almış olacağız. Aynı zamanda KÖYDES;ten kaynak talebinde bulunularak eskiyen şebekelerin yenilenmesi suretiyle halen yüzde 7,15 dolayında olan kayıp-kaçak oranımızı yüzde 6,5 seviyesine çekmeye çalışacağız. Trafolarımıza üçüncü şahıslar tarafından yapılacak olan müdahaleleri anında önlemek için alarm sistemleri yerleştireceğiz. Diğer yandan da lisansımızı almamızla birlikte elektrik üretimine yönelik çalışmalarımız hız kazanacaktır. Kısacası şirketimiz lisansla birlikte sizlerin başarılı ve özverili çalışmaları sayesinde bölgesine en iyi ve en kaliteli hizmeti vermeye devam edecektir.”

Büyükkeçeci'nin konuşmasının ardından ilçe işletme şefleri karşılaştıkları sorunları anlattılar.
Pınarbaşı İlçe İşletme Şefi Cemal Çalışkan, daha önce en büyük problemin personel yetersizliği olduğunu belirterek, elektrik arıza ve bakım onarım işinin özelleştirilmesiyle tüm problemlerin ortadan kalktığını, daha kaliteli ve verimli hizmet verilmeye başlandığını anlattı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!