Taha Holding'den Mısır'a tekstil yatırımı

Güncelleme Tarihi:

Taha Holdingden Mısıra tekstil yatırımı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2007 15:40

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Taha Holding'in Mısır'ın İskenderiye kentinde kuracağı tekstil fabrikasının temelini attı.

Tüzmen, İskenderiye'nin sanayi bölgesi Burc El Arap'ta, temel atma töreninden önce düzenlenen programda, hem Mısır hem de Türkiye için çok önemli bir yatırımın ilk hamlesini yapmaktan mutluluk duyduklarını söyledi.
Tekstil ve konfeksiyon sektörünün son 20 yılda Türkiye ihracatının önemli bölümünü karşıladığını dile getiren Tüzmen, bu sektörün önümüzdeki dönemde Mısır'ın da en önemli sektörlerinden biri olarak yoluna devam edeceğini bildirdi.
Mısır'ın geleceğine güvendiklerini ve insanlarının çalışkanlığına inandıklarını vurgulayan Tüzmen, “Geçmişte dünya ticaretini paylaştığımız gibi gelecekte de dünya ticaretini Mısır ile birlikte paylaşan iki zengin ülke olmak istiyoruz” dedi.
Taha Holding Genel Koordinatörü İsmail Hakkı Kısacık ise LC Waikiki, LCW gibi dünya çapında bilinen markalarının yanı sıra 8 bin 500 personeli, 15 üretim tesisi ve 140 mağazası ile Türk tekstil ve konfeksiyon sektörünün önde gelen kuruluşlarından Taha Holding'in, üretim alanında ikinci yurt dışı yatırımı için Mısır'ı seçtiğini söyledi.
Türkiye'de İstanbul, Çerkezköy, Safranbolu, Sakarya ve Malatya'da kurulu bulunan üretim tesislerine ek olarak, yurt dışında da üretim tesisleri kurmaya başladıklarını ifade eden Kısacık, grubun Türkiye'deki tesislerinde hızlı üretim gerektiren katma değeri yüksek moda ürünlerin üretimine ağırlık verirken yurt dışındaki tesislerinde de müşterilerinin ve kendi markalarının yüksek adetli ürün gruplarını üretmeyi hedeflediklerini bildirdi.

TOPLAM 15 MİLYON DOLARLIK YATIRIM

Bu hedefi gerçekleştirmek için 2006 başlarında Bangladeş'te triko üretim tesisini faaliyete geçirdiklerini anlatan Kısacık, şöyle devam etti: “İkinci yurt dışı yatırımımız entegre örme tekstil ve konfeksiyon üretim tesislerini Mısır'ın İskenderiye şehrinde Burc El Arap Sanayi Bölgesi'nde kuruyoruz. 1 yıl içinde faaliyete geçmesi planlanan ve yaklaşık 2 bin kişinin istihdam edileceği bu proje, kumaş ve konfeksiyon üretimi yapacak olan iki ayrı firmadan oluşuyor. Başlangıçta 13 bin metrekare kapalı alanda faaliyete başlayacak ve günlük 10 bin kilogram kumaşlı boya üretilecek. Yaklaşık yatırım değeri 10 milyon dolar olacak bu tesisin daha sonra günlük kapasitesinin 25 bin kilograma çıkarılması planlanıyor. Bu tesislerde Taha Grubu firmaları yanında diğer konfeksiyon firmalarına da hizmet verilecek.”
Kuracakları diğer konfeksiyon firmasının ise başlangıçta 11 bin metrekare kapalı alanda faaliyete geçeceğini dile getiren Kısacık, yaklaşık 5 milyon dolara mal olacak bu tesisin tamamen ihracata yönelik üretim yapacağını kaydetti.
Kısacık, burada ABD ve Avrupa'nın önde gelen Marks And Spencer, LC Waikiki, LCW, Thimberland, Topshop gibi tanınmış markalara ayda 500 bin adet yüksek kaliteli giysi üretileceğini söyledi.

Daha sonra, Devlet Bakanı Tüzmen, TİM Başkanı Oğuz Satıcı ile birlikte, malayla birkaç tuğlaya harç koyarak tesislerin sembolik olarak temelini attı. Tüzmen, Burç El Arap bölgesindeki Türk yatırımcıların kurduğu diğer tekstil ve sabun sektörlerinde faaliyet gösteren fabrikaları ziyaret etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!