Süzer şimdi de fast food'da büyüyor

Güncelleme Tarihi:

Süzer şimdi de fast foodda büyüyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2000 00:00

Haberin Devamı

SÜZER Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Süzer, KFC ve Pizza Hut ile fast food işinde iddialı olduklarını açıkladı. Süzer, ortak olduğu Turkent'in restoran sayısını 100'e kadar çıkaracağını bildirdi.

SÜZER Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Süzer, KFC'nin (Kentucy Fried Chicken) ardından Pizza Hut'ın da Türkiye franchise'ı olan Türkkent Gıda ile fast food sektöründe iddialı olduklarını söyledi. Süzer, Almana Group'la ortak olduğu Turkent Gıda'nın 2003 yılı sonuna kadar 100'e çıkaracağını açıkladı.

Turkent Gıda, Pizza Hut, KFC ve henüz Türkiye'de bulunmayan Taco Bell markalarının sahibi olan Tricon Restaurants International'in Yönetim Kurulu Başkanı Pete Bassi'nin ziyareti nedeniyle dün bir basın toplantısı düzenledi. Katarlı ortağı Almana Group Yönetim Kurulu Başkanı Omar Almana ile birlikte toplantıya katılan Mustafa Süzer, bundan sonra fast food sektöründe daha etkin olacaklarını açıkladı. Süzer, Pizza Hut'ı da bünyesine katan Turkent Gıda'nın bundan sonra daha hızlı bir büyüme strateji izleyeceğini kaydetti.

Fast food sektöründe iddialı olduklarını dile getiren Süzer, Tricon ile imzaladıkları anlaşmaya göre şu anda 34 olan restoran sayısını 2003 yılına kadar 100'e çkaracaklarını belirtti. Süzer ayrıca, yeni açılan restoranların yanı sıra tüm restoranları elden geçirerek, hizmet kalitesini artıracaklarını belirtirken, ‘‘Avrupa'nın en iyi Pizza Hut ve KFC restoranlarına sahip olacağız’’ dedi.

TÜRKİYE İYİ PAZAR

Sahip olduğu üç marka ile 104 ülkede 30 bin noktada hizmet veren Tricon'un Yönetim Kurulu Başkanı Pete Bassi ise, Türkiye'yi çok iyi bir pazar olarak gördüklerini kaydetti.

KFC ile 1989 yılından bu yana faaliyet gösteren Turkent, bu yıl şubat ayından bu yana Pizza Hut'ın da franchise'ını üstlenmiş durumda. Turkent'in sahip olduğu restoran sayısı şu anda İstanbul ağırlıklı olmak üzere 32.

Bursa, Ankara ve İzmir'de 14'ü KFC, 18'i Pizza Hut olmak üzere 32. Bu ayın sonuna kadar 5 yeni restoran açılışının yapılması planlanırken, hedef yıl sonunda 22 KFC, 22 Pizza Hut olmak üzere sayının 44 restorana ulaşmak.

Dünyanın en büyük restoran şirketi

DÜNYANIN en büyük restoran şirketi olan ve New York Borsası'nda YUM koduyla işlem gören Tricon Restaurants International, geçtiğimiz yıl 21 milyar doların üzerinde satış yaptı. Toplam cirosu ise 7 milyar dolar civarında. Sahip olduğu üç restoran markasıyla şu anda 92 ülkede faaliyet gösteren Tricon'un 30 binden fazla restoranı bulunuyor. Merkezi Dallas olan Tricon, bir süre önce Pepcico Grubu'ndan ayrılarak yeni bir yapı kurdu. Franchise yönteminin başarısına inanan Tricon, önümüzdeki beş yıl içinde bin yeni restoran daha açmayı planlıyor. Türkiye'yi de içine aldığı Avrupa'da yayılma planı bulunan Tricon, bu bölgede 35 bin kişiye iş olanağı sağlamayı planlıyor.

Taco Bell de gelecek

TRICON'un Pepico'dan ayrılmasıyla uluslararası başkanlığını üstlenen Pete Bassi, Türkiye'de çok büyük bir potansiyel gördüklerini ve bunu değerlendirmeyi planladıklarını açıkladı. Bassi, KFC ve Pizza Hut'ın yaygınlaşmasının ardından Türkiye'de Taco Bell restoranları açılacağını da açıkladı. Toplantı öncesi sorularımızı yanıtlayan Pete Bassi, Türkiye pazarını ‘‘muaazzam’’ olarak nitelendirirken, şunları söyledi: ‘‘Türkiye bölgesinde ticari ilişkilerin gelişmesi açısından fevkalade önemli bir rol oynayacaktır. Türkiye'deki pazarın büyüklüğünü ve niteliklerini tam olarak kavranmış değil. Ama bence çok büyük bir potansiyel var. Türkiye pazarının daha da büyüyebileceğini tahmin ediyorum. Eğer Türkiye de 300 restoranımız yoksa bu demek değildir ki Türkiye böyle bir potansiyele sahip değil. Türkiye'de muazzam bir potansiyel var ve markalar kabul görüp yerleştikçe bu potansiyeli her geçen biraz daha değerlendireceğiz. İlerde Taco Bell de Türkiye'ye gelecek. Ama daha KFC ve Pizza Hut'ın o kadar çok büyüme potansiyeli var ki, önce onlarda yoğunlaşıp ardından Taco Bell'i Türkiye'ye getireceğiz.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!