Suudi Prens, Murdoch’la pazarlığa oturdu, News Corp’ta pay artıracak

Güncelleme Tarihi:

Suudi Prens, Murdoch’la pazarlığa oturdu, News Corp’ta pay artıracak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2010 00:00

Medya devi Rupert Murdoch’un Arap dünyasında medya yatırımına hazırlandığını açıklamasının ardından, Suudi Arabistan Prensi Alwaleed bin Talal, “News Corp. işbirliğini artırmak istiyorum” dedi.

Haberin Devamı

News Corp.’ta yüzde 5.7’lik hisseye sahip olan Alwaleed bin Talal, Murdoch’la anlaşırsa yurtdışında daha aktif hale gelecek. Forbes dergisinin hazırladığı dünyanın en zenginleri listesinde 22’nci sırada yer alan Alwaleed bin Talal, geçen hafta News Corp.’un Başkanı Rupert Murdoch ile görüştü. Rotana Medya şirketine sahip olan Alwaleed, yüzde 5.7 ile Murdoch’un şirketinde ikinci büyük hissedar. Aynı zamanda Suudi Arabistan Kralı’nın kuzeni olan Alwaleed bin Talal, News Corp. ile hali hazırda yürüttükleri işbirliğini arttırıp şirketi daha büyük
bir yapıya kavuşturmak konusunda oldukça istekli olduğunu belirtti.
Anlaşmaya yakınız
Rupert Murdoch ise Alwaleed bin Talal ile yaptıkları görüşme sonucunda anlaşmaya çok yakın olduklarını belirtti. Rotana ile News Corp.’un olası bir anlaşmasında ortaklığın yüzde 10-20 hisse aralığında olması bekleniyor. Geçtiğimiz günlerde Rotana Media’nın Başkanı Nezar Nagro yaptığı bir açıklamada, “Eğer News Corp. ile analşırsak bu bize dışarı açılma şansı verecek” demişti.
Suudi Arabistan Prensi Alwaleed bin Talal, dünya medyasının önde gelen ismi News Corp. üzerindeki hisselerini arttırmak istediğini vurguladı. Alwaleed bin Talal’in sahip olduğu Rotana Media Group’a bağlı birçok Ortadoğu kanalı bulunuyor. Açıklamaların ardından olası bir anlaşmaya ilişkin raporlar da hazırlandı. Raporlara göre Fox News ve Dow Jones & Co. gibi medya kuruluşlarını bünyesinde barındıran News Corp.’un Rotana ile kuracağı ortaklık sayesinde daha da büyüyecek. News Corp.’un ikinci büyük ortağı olan prens Talal’in sahip olduğu yatırım şirketi global krize rağmen otellerden Apple’a, eBay’den Citigroup’a kadar oldukça aktif bir yatırım portföyüne sahip.
Fox Movies’le başladı
Suudi Arabistan Prensi Alwaleed bin Talal’ın sahip olduğu Rotana ile News Corp. arasındaki işbirliğinin 2008’de gerçekleşmesinin ardından ilk olarak Fox Movies adlı kanal, Arap dünyasında yayına girdi. Ardından Rotana ve Fox International ortaklığı ile Walt Disney yapımları da Ortadoğulu izleyicilerin ekranlarına taşındı.

Haberin Devamı

Citigroup ile balayı bitti

Haberin Devamı

SUUDİ Arabistan Prensi Alwaleed bin Talal, geçtiğimiz günlerde aldığı bir kararla Citigroup’taki hisselerinin bir bölümünü Kingdom Holding’e (Krallık Holding) aktaracağını açıklamıştı. Citigroup’un Başkanı Vikram Pandit ile de görüşen Alwaleed bin Talal, Fox Business News’e verdiği röportajda Citigroup ile balayının sona erdiğini artık ilerleme zamanı olduğunu belirtmişti. Alwaleed bin Talal görüşmeye ilişkin “Görüşmede açıkça pazarın iki yılda rota değiştirdiğini anlattım fakat bence şimdi ilerleme zamanı. Ya ilerleyeceğiz ya da bitireceğiz. Ancak inanıyorum ki 2010 Vikram Pandit için de ilerleme zamanı” dedi.

Arabistan ve Mısır medyasının yüzde 20’sini kontrol ediyor

Haberin Devamı

SUUDİ Arabistan Prensi Alwaleed bin Talal’ın uydu ve film dağıtım işi yapan şirketi Rotona, Suudi Arabistan ve Mısır pazarında medyanın yüzde 20’sini kontrol ediyor. Şirket ağırlıklı olarak Arap filmleri diziler ve şarkı haklarına sahip.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!