Suudi Prens, İsrail’de otel yaptırıyor

Güncelleme Tarihi:

Suudi Prens, İsrail’de otel yaptırıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2007 00:00

"Arap Warren Buffet" olarak tanınan dünyanın en zengin sekizinci kişisi Suudi Arabistanlı Prens El Velid bin Talal bin Abdülaziz el Suud, İsrail’de deniz kenarında bir otel açmak için görüşmelerde bulunuyor.

Amerikan basınına yansıdığına göre Prens Velid, Tel Aviv’deki tarihi bir mekanda lüks bir otel açmak istiyor. Lüks otelin yapılacağı arsa İsrailli bir Arap olan Velid Abulafia’ya ait.

EN İYİ OTEL OLACAK: Abulafia, otel projesini "Araplar ve Yahudiler arasındaki ortak bir proje" olarak niteledi. Abulafia, "Bu ülkedeki en iyi oteli yapmak istiyoruz. Kentin kapısı ve bir arada yaşamanın sembolü. Bundan yüz yıl sonra, insanlar -bunu Araplar ve Yahudiler birlikte yaptı- diyecekler" diyor.

8’İNCİ EN ZENGİN: 52 yaşındaki Prens El Velid, 20 milyar dolarlık servetiyle Forbes’ın en zenginleri listesinde sekizinci sırada yer alıyor. En Zengin Arap olarak bilinen prense, Time dergisi "Arap Warren Buffett" lakabını takmıştı. Prens El Velid’in servetinin yarısı Citigroup’a yatırılmış durumda. Ayrıca AOL, Apple, Worldcom, Motorola, News Corporation Ltd ve diğer teknoloji ve medya şirketlerinde geniş yatırımları bulunuyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!