Suudi Arabistan petrol şirketi Aramco Türkiye'de yatırım için ön görüşmelerde bulunuyor

Güncelleme Tarihi:

Suudi Arabistan petrol şirketi Aramco Türkiyede yatırım için ön görüşmelerde bulunuyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2016 15:10

Dünyanın en büyük petrol ihracatçısı Suudi Arabistan'ın kamu petrol şirketi Saudi Aramco'nun CEO'su Amin Nasser, Türkiye'de yatırım için ön görüşmelerde bulunduklarını ve petrol rafinasyonu ile dağıtım alanıyla ilgilendiklerini söyledi.

Haberin Devamı

Aramco altyapı ihalelerine Türk şirketlerinin katılmasına imkan veren mutabakat zaptı imza töreninin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Nasser, Türkiye'de yatırım ihtimaline dair soruya, "Bugün ve yarın ikili toplantılarımız olacak. Dağıtım ve rafinasyon şirketimiz için her zaman ilgi alanlarıdır" cevabını verdi.

SIFIRDAN YATIRIM DA OLABİLİR

Türkiye'de yatırım için yaptıkları görüşmelerin sonuç vermeyebileceğine dikkat çeken Nasser, "Görüşmeler yürütüyoruz, daha fazlasını söyleyemem. Görüşmeler sonuç vermezse grass roots (sıfırdan) yatırım da yapabiliriz. Türkiye bizim için önemli bir piyasa ve Türkiye'de olmak istiyoruz" dedi.

GÖRÜŞMELER YAPILIYOR
Nasser, rafineri kapasitesi hakkında ise, "Farklı fırsatları değerlendiriyoruz. Bazıları günde 200,000 varil kapasitesinde, bazıları daha yüksek. Ama net, kesin bir şey yok, bugün-yarın görüşmelerimiz olacak. Bu görüşmelerde Türkiye'deki fırsatlar üzerinde mutabakat sağlama sürecine başlayıp başlayamayacağımızı göreceğiz" dedi.

Haberin Devamı

18 FİRMA İLE MUTABAKAT ZAPTI

Öte yandan, Aramco, bugün 18 Türk firması ile mutabakat zaptı imzaladı. TAV Tepe Akfen Yatırım İnşaat ve İşletme AŞ, Enka İnşaat ve Sanayi AŞ, İlk İnşaat Taahhüt ve Sanayi Ticaret AŞ, Tekfen İnşaat, STFA Deniz İnşaat, Nurol İnşaat ve Ticaret Şirketi, Fernas İnşaat, Yüksel İnşaat, Kolin İnşaat Turizm ve Sanayi Ticaret AŞ, Yapı Merkezi İnşaat ve Sanayi AŞ, Dorce İnşaat, Doğuş İnşaat ve Ticaret AŞ, Üstay Yapı Taahhüt ve Ticaret AŞ, AGE İnşaat ve Ticaret AŞ, Taca İnşaat, Zafer Taahhüt ve Ticaret AŞ, Metag İnşaat ve Ticaret AŞ, GAP İnşaat Yatırım ve Dış Ticaret AŞ. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!