Sütte bakteriyi 3 bine indirdi Moova’yla fark yaratmaya soyundu

Güncelleme Tarihi:

Sütte bakteriyi 3 bine indirdi Moova’yla fark yaratmaya soyundu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2011 01:04

Moova Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Kayhan, ailelerinin 100 yılı aşkın bir süredir hayvancılıkla uğraştığını belirterek, “Bu, bizim geleneksel olarak en iyi yaptığımız işlerden biri. Birikimimizle, değerlerimizle ve fark yaratan yatırım anlayışımızla, en saf, en taze ve en lezzetli sütü, tüketicilerimizle buluşturuyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Farklı anlayış

Kurdukları ekosistemin hem bölgeye ciddi bir katma değer sağlayacağını hem de süt pazarına yeni bir anlayış getireceğini belirten Kayhan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Çevresindeki çiftçileri ekosisteminin içine alması; anlaşmalı çiftçilerine yem ve süt alım garantisi vermesi, gerektiğinde veteriner temin etmesi; böylelikle örnek alınacak bir kırsal gelişim modelini hayata geçirerek büyüyen bir ekosistem oluşturması da, farklı yatırım anlayışımızı gösteriyor. Yeni bir markayız, süt ve peynirle yola koyulduk.”

Sektöre yeni standartlar

Moova Gıda CEO’su Olcay Sunucu, peynirde yüksek kalite segmenti yaratacakları iddiasını dile getirerek şöyle konuştu: “Peynirlerimiz; günlük, yöresel ve gurme olarak 3 gruba ayrılıyor. Her grup için Türkiye’den ve Avrupa’dan peynir uzmanlarını bir araya getirdik. Bir yıldır tat testlerini hem uzmanlarımızla hem de tüketicilerimizle yapıyoruz.”

Haberin Devamı

Bakteri 3 bine indi

Sunucu, Avrupa Birliği standartlarında üretilen sütün mililitre başına 100 bin bakteri sınırı olduğunu hatırlatarak, “Efeler Çiftliği’nde üretilen sütte ise izin verilen bakteri oranı mililitrede sadece 3 bindir. Çiftlikteki hayvanlara asla antibiyotik verilmemekte, soy ağaçları büyük bir titizlilikle kaydediliyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!