‘Süte aşık’ CEO aranıyor

Güncelleme Tarihi:

‘Süte aşık’ CEO aranıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2012 00:00

Başkanlar Konseyi’nin TÜSİAD başkanlığı’na tek adayı olan Muharrem Yılmaz, şirketi için CEO arayışına girdi. 1.4 milyar TL cirosu ile süt sektörünün devleri arasında yer alan Sütaş’ta Yılmaz’ın başkanlık görevi sürecek. Yılmaz, CEO’luk görevini devredeceği kişi için gözetecekleri kodu açıkladı: “Sütten anlayacak ve süte aşık olacak.”

Haberin Devamı

TÜRK Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), başkanlık için aradığı ismi nihayet buldu. TÜSİAD Başkanlar Konseyi, önceki hafta yaptığı toplantı ile şu an TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olan Muharrem Yılmaz’ı, Genel Kurul’a 2013-2015 Dönemi Yönetim Kurulu Başkan adayı olarak önerdi.  Sütaş’ın patronu Muharrem Yılmaz’ın TÜSİAD başkanlığı 17 Ocak’ta yapılacak Genel Kurul’da belirlenecek.

Ekonomist dergisinin bu haftaki sayısında yer alan habere göre, önünde üç ay gibi bir zaman olan Muharrem Yılmaz ise bu süreçte bir taraftan dernekte birlikte çalışacağı yönetim kurulu için aday isimler üzerinde çalışma yürütürken, diğer yandan da patronu olduğu Sütaş’ta da radikal kararlar için hazırlık yapıyor.

SÜTE AŞIK KİM VAR?

Kurulduğu günden bu yana aile şirketi hüviyetinde faaliyet yürüten Sütaş’ın, hızlı büyümesinde kurucu baba Sadık Yılmaz ile çocukları Muharrem, Mürvet, Celile ve Serpil’in başarılı çalışmaları rol oynadı. Zaman içerisinde Yılmaz Ailesi’ne katılan damatlar ve üçüncü kuşak da Sütaş’ta aktif olarak görev aldı.
Baba Sadık Yılmaz’ın vefatının ardından 2005’ten beri Sütaş’ta Yönetim Kurulu Başkanlığı ve CEO’luk görevlerini yürüten Muharrem Yılmaz’ın, yerine beklendiği gibi kız kardeşi Serpil Veral geçmeyecek. Yılmaz’ın TÜSİAD Başkanlığı’na tam destek veren Sütaş Ailesi, bu görev için bir CEO atamaya karar vermiş.  Muharrem Yılmaz, yönetim kurulu başkanlığını sürdüreceğini, CEO’luk koltuğu içinse ‘sütten anlayan ve süte aşık’ bir isim arayışında olduklarını söyledi.

Haberin Devamı

AİLE YÖNETİMDE

Sadık Yılmaz’ın 37 yıl önce kurduğu Sütaş, bugün 1.4 milyar TL cirolu dev bir sanayi kuruluşu. Babasının vefatıyla icranın başına geçen Muharrem Yılmaz, kardeşleriyle birlikte şirketi yönetiyor.
Şirketteki mevcut yapılanmanın devam edeceğini söyleyen Yılmaz, kendisinin şu an şirkette hem yönetim kurulu başkanı, hem de CEO olduğunu hatırlatarak “TÜSİAD görevlerini üstlenene kadar şirket içinde gerekli hazırlıkları tamamlayıp bu görevlerin bir bölümünü devretmek istiyorum. 4 bin kişilik bir aileyiz biz. Mutlaka ve bir şekilde bu görev yükünü paylaşırız. Yönetim kurulu başkanlığını bırakmayacağım” diye konuşuyor.

Haberin Devamı

Aileden tam destek

TÜSİAD Başkanlar Konseyi’nin aldığı tavsiye kararının yanı sıra genel kurulda üyelerin iradesinin başkanlığı kesinleştireceğini belirten Muharrem Yılmaz, bu konuda ailesinden ise tam destek aldığını kaydediyor.  Yılmaz, “Onların desteği olmadan ileri bir adım atamam. Kardeşlerim ve ailemin büyük desteğini aldım” diyor.

Büyümeye devam

MUHARREM Yılmaz, planladıkları yatırımları hayata geçirmeyi arzu ettiklerini belirtiyor. Sütaş’ta büyüme hamlesinin
bu yeni yatırımlarla süreceğini ifade eden Yılmaz, kapasite yatırımları dışında Makedonya’da süt ürünleri tesisini de bu yıl içinde tamamlamayı istediğini belirtiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!