Suriye sınırında 2 kuyuda daha petrol bulundu

Güncelleme Tarihi:

Suriye sınırında 2 kuyuda daha petrol bulundu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2006 11:20

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'nca (TPAO), 7 ay önce Mardin'in Nusaybin İlçesi yakınlarındaki mayınlı arazilerde açtığı 5 kuyudan Batı Kozluca'daki 3 kuyuda bir süre önce petrol bulunmasının ardından Sınırtepe ve Çamurlu'daki kuyularda yapılan sondaj çalışmalarında da petrole ulaşıldı.

TPAO Batman Bölge Müdürlüğü yetkilileri, mayınlı arazide açılan Batı Kozluca'daki 3 kuyuda bir süre önce yapılan sondaj çalışmalarında 12-13 gravitede petrol bulduklarını hatırlatarak, sondaj çalışmalarında Çamurlu'daki kuyuda 12 ve Sınırtepe'deki kuyuda ise 16 gravitede petrol bulduklarını söyledi.

Mayınlı arazilerin temizlenmesini beklemeden petrol arama çalışmalarına başladıklarını ve açtıkları 5 kuyuda da petrol bulduklarını vurgulayan yetkililer, “Suriye sınırındaki mayınların temizlenmesinin ardından büyük kulelerle bu bölgede petrol araması yapacağız. TPAO, zaten daha önce sınıra yakın kesimlerde petrol çıkarıyordu. İlk kez mayınlı arazide petrol üretimi gerçekleştiriyoruz. Sınırtepe-1 kuyusunda bin 350 metrede 16 graviteli petrol bulduk. Bu kuyudan günlük 300 varil üretim yapıyoruz” dediler.

PETROL ÜRETİMİ YÜKSELDİ

Yetkililer, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Batman Bölge Müdürlüğü'nce yapılan petrol üretiminde, bir önceki yıla oranla yüzde 25 artış olduğunu söylediler. Yetkililer, geçen yıl günlük 16 bin varil petrol üretilen bölgede açılan yeni kuyularda üretime başlanması, eski kulelerin yerine teknolojik yönden gelişmiş kulelerin monte edilmesiyle petrol üretiminde artış olduğunu kaydettiler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!