Süperonline'ın civcivleri kuluçkada

Güncelleme Tarihi:

Süperonlineın civcivleri kuluçkada
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2000 00:00

Haberin Devamı

SÜPERONLİNE internet alanında parlak fikirleri olan ve iş kurmak isteyen genç yatırımcılar için İncubatr (kuluçka) adı verilen yeni bir sistem oluşturdu. ‘‘İncubaTR’’ adıyla kurulan ve teknolojik olarak Sun Microsystems tarafından desteklenen bu yeni oluşum, yetenekli gençlerin iş kurmasını sağlamayı ve yurtdışına beyin göçünü önlemeli amaçlıyor.

İncubaTR, Süperonline Genel Müdür Savaş Ünsal ve Sun Microsystems Türkiye Genel Müdürü Mehmet İyimen'in de katıldığı bir toplantı ile tanıtıldı. Süperonline Genel Müdürü Savaş Ünsal, başlangıç aşamasında 5 milyon dolar fon ile kurulan İncubaTR'ın yetenekli gençlere iş kurma olanağı sağlayacağını ve internet alanında parlak fikri olan gençlerin yurtdışına gitmesini önleyeceğini söyledi.

İncubaTR'ın parlak projelere, ekipman, ofis, bilgi ve sermaye sağlayacağını buna karşılık gençlerin kuracağı şirketlere ortak olacağını belirten Ünsal, ‘‘İncubaTR projesi yabancı yatırımcıların hemen ilgisini çekti. Projelere daha büyük kaynak bulmak için bazı Venture Capital (risk sermayesi) şirketleri ile görüşüyoruz’’ dedi.

BU İŞ BÜYÜYECEK

Sun Microsystems Türkiye Genel Müdürü Mehmet İyimen de, Sun'ın dünyanın her yerinde bu tip projelere teknik ve bilgi desteği sunduğunu Türkiye'deki bu projeye de destek olmaktan mutlu olduklarını söyledi. Sun'ın ‘‘kuluçkalar’’ için özel olarak geliştirdiği Startup Essentials ve Developer Connections programlarının Türkiye'de ilk kez İncubaTR tarafından kullanılacağını belirten İyimen, ‘‘Türkiye'de çok büyük dot com şirketlerinin doğacağına inanıyorum’’ dedi.

Yeni kurulan şirketin direktörü Gökhan Karakuş da, İncubaTR'ın genç girişimcilere her türlü olanağı sağlayacağını, altyapı, finansman ve danışmanlık yapısı açısından dünyadaki İncubater şirketleri ile yarışacak mükemmellikte bir ortam yaratıldığını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!