Süper ağrı kesici

Güncelleme Tarihi:

Süper ağrı kesici
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 1997 00:00

Haberin Devamı

ABD'de morfinden yüz kat daha etkili yeni bir ağrı kesici geliştirildi. Bu ilaç, özellikle kanserli ve AIDS'li hastaların acılarını dindirecek.

İlkbaharda çıkıyor

Anesta firmasının ürettiği ‘‘Anesta's Actiq’’ adlı ilacı, ABD Gıda ve İlaç Dairesi de (FDA) onayladı. Şirket yetkilileri, FDA'nın izninin alınmasıyla işlemlerin hızlandırıldığını ve ilacın ilkbaharda Amerika'da piyasaya sürüleceğini açıkladılar.

Istıraba son

Yeni ağrı kesici, ağızda emilerek alınıyor. Günde dört defa kullanılan ilaç tükürük yoluyla kana karışarak 10 dakika içinde etkisini gösteriyor. Anesta's Actiq, hastaya yaşamını ağrısız geçirme ve ağrılarını kontrol etme olanağını sağlıyor.

Doktorlar sevindi

Böyle bir ilacın geliştirilmesi hastalar kadar ağrılar karşısında zaman zaman çaresiz kalan doktorları da sevindirdi. Amerikan Böbrek Kanser Birliği Başkanı Carl Dixon, ilacın hayat kurtarıcı olduğunu söyleyerek ‘‘Bu ilaçla kanser hastası hayatını ağrısız yaşayacak’’ dedi.

Şirket kıymetlendi

İlacı bulan Anesta's Actiq'in üretici firması Anesta'nın temmuzda 15 dolar olan hisse senetleri de bu ay 25 dolara yükseldi. Böylece, ilaçtan 1999'a kadar para kazanmayacak olan firma, hisse senetlerinin değerinin artması yüzünden şimdiden değerlenmiş oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!