SunExpres Antalya'dan aktarmasız uçacak

Güncelleme Tarihi:

SunExpres Antalyadan aktarmasız uçacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2006 16:52

SunExpres Havayolları şirketinin, 29 Ekimden itibaren uygulayacağı kış tarifesi kapsamında Antalya'dan, Adana, Erzurum, Trabzon ve Van'a aktarmasız uçuş gerçekleştireceği bildirildi.

Haberin Devamı

SunExpress Havayolları Genel Müdürü Paul Schwaiger yaptığı yazılı açıklamada, 29 Ekimde başlayacak kış tarifesi kapsamında, İzmir ve Diyarbakır'dan sonra Antalya'dan Adana, Erzurum, Trabzon ve Van'a da aktarmasız tarifeli seferler düzenleyeceklerini kaydetti.

Adana, Diyarbakır ve Van uçuşlarının pazartesi ve çarşamba, Erzurum ve Trabzon uçuşlarının salı ve perşembe günleri karşılıklı olarak gerçekleştirileceğini belirten Schwaiger, İzmir uçuşlarının ise perşembe ve cumartesi günleri ikişer kez olmak üzere, haftanın yedi günü düzenleneceğini ifade etti.

Tek yön bilet fiyatlarının, iç hatlarda 69 YTL, dış hatlarda ise 69 Euro'dan başladığını, yolcuların THY'den de bilet satın alabileceklerini vurgulayan Schwaiger, şöyle devam etti:

“ İç hatların özel havayolu şirketlerine açılmasıyla, son iki yılda yolcu trafiği ikiye katlandı. Bu büyük projenin bir sonraki adımını SunExpress olarak üstlendik ve 26 Mart'ta İzmir merkezli iç hat uçuşlarını başlattık. Böylece, Türkiye'de ilk kez İstanbul ya da Ankara dışındaki bir merkezden ülkemizin diğer şehirlerine aktarmasız uçma olanağı sunduk. Bu kapsamda, İzmir-Antalya arasında seferler düzenlerken, yoğun talep üzerine Antalya'dan Diyarbakır'a da uçmaya başladık. 16 yıldır hizmet verdiğimiz Antalyalılar, artık Adana, Erzurum, Trabzon ve Van'a da aktarmasız uçabilecek.”

YÜZDE 5 PAZAR PAYI

Haberin Devamı

SunExpress'in THY ile dünyanın en büyük tur operatörlerinden Thomas Cook'un ortak şirketi olduğunu belirten Genel Müdür Yardımcısı Hacı Say da açıklamasında, iç hatlarda 600 bin yolcu taşıdıklarını ve pazar payını yüzde 5'e çıkardıklarına işaret etti. Say, şunları kaydetti:

“Antalya'dan iç hat uçuşları düzenlemeye altı ay önce başladık. Bu süreçte taşıdığımız 100 bine yakın yolcuyla, şimdiden yüzde 5'lik pazar payına ulaştık. Dış hat seferleriyle Antalya'ya getirdiğimiz turistleri daha fazla iç hat uçuş noktasına taşıyarak, Türk turizmine katkımızı artırmak istiyoruz.

Charter uçuşlarımızın yanı sıra Antalya'dan Basel, Frankfurt, Münih, Viyana ve Zürih'e tarifeli seferler düzenliyoruz. SunExpress ocak ayından itibaren Londra'nın Stansted Havalimanına da uçmaya başlayacak. DHMİ verilerine göre, 2006 yılının dokuz aylık döneminde Antalya'nın dış hatlardaki yolcu trafiğinde yüzde 11'lik azalma görüldü. Buna rağmen SunExpress, Nisan-Eylül arasında dış hatlardaki yolcu sayısını yüzde 11 artırarak yolcu taşıma sayısını 1 milyon 100 bine çıkardı. Yüzde 11'lik payla Antalya pazarındaki liderliğimizi sürdürüyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!