Starlink’e de aynı ismi atadı... Elon Musk Starlink Türkiye için harekete geçti

Güncelleme Tarihi:

Starlink’e de aynı ismi atadı... Elon Musk Starlink Türkiye için harekete geçti
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2023 07:00

Elon Musk, Aralık 2020’de Türkiye’de faaliyete geçirdiği şirketi Starlink Turkey’e genel müdür olarak Tesla Türkiye Genel Müdürü Kemal Geçer’i atadı.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, BM Genel Kurulu için gittiği New York’taki Türkevi’nde, Tesla ve SpaceX’in kurucusu Elon Musk’ı kabul etmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Musk’a Türkiye’nin teknoloji alanındaki atılımlarından, Dijital Türkiye Vizyonu ve Ulusal Yapay Zeka Stratejisi’nden bahsetti. Milli otomobil Togg’dan da bahseden Erdoğan, Tesla’nın da Türkiye pazarına girdiğini belirterek Musk’a Tesla’nın yedinci fabrikasını Türkiye’de kurması için çağrı yaptı. Erdoğan ayrıca Türkiye’nin uzay programı kapsamında atılan ve atılacak adımlarda SpaceX ile iş birliği imkanlarının doğabileceğini ifade ederek Musk’ı İzmir’de düzenlenecek Teknofest’e davet etti.

GÖRÜŞMEDEN 9 GÜN SONRA

Elon Musk ile Erdoğan’ın 18 Ekim’de yaptığı bu görüşmenin ardından, Musk’un Türkiye’deki şirketlerinden Starlink Turkey’de çok önemli bir değişiklik yaşandı. Aralık 2020’de kurulan Starlink Turkey’e genel müdür olarak, Tesla Türkiye’nin genel müdürü Kemal Geçen atandı. Hem Tesla Türkiye hem de Starlink Turkey’in genel müdürlüğünü yürütecek olan Kemal Geçer’le ilgili karar dün Ticaret Sicil Gazetesi’nde yayınlandı. Kemal Geçer Tesla’daki görevinden önce Lufthansa Hava Yolları’nın genel müdürüydü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!