SPK'dan spekülatöre af

Güncelleme Tarihi:

SPKdan spekülatöre af
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2007 13:16

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Sabah Gazetesi’nin ve atv’nin de sahibi olan Medya Holding hisselerinin fiyatını yükselterek yapay piyasa oluşturduğu için işlem yapma yasağı getirdiği Mustafa Abdülazizoğlu’nun yasağını kaldırdı.

SPK ayrıca, Sezginler Gıda hisseleriyle ilgili işlemleri nedeniyle de tekstili bırakarak borsaya giren Bahadır Müfit’in de işlem yapma yasağını kaldırdı.

SPK’dan İMKB’ye gönderilen açıklamalarda, Kurul’un borsa ve teşkilatlanmış diğer piyasalarda işlem yapma yasağı getirdiği 2 kişinin yasaklarının kaydırıldığını bildirdi. Açıklamada, Medya Holding hisse senetlerindeki işlemleri nedeniyle Kurul’un 16 Aralık 2004 tarihli kararıyla işlem yapma yasağı getirilen Mustafa Abdülazizoğlu’nun yasağın kaldırılması yönündeki talebini olumlu karşıladığı kaydedildi. Açıklamada, Kurul’un kararını verirken işlem yapma yasağının üzerinden iki yıl geçmiş olmasını ve söz konusu kişi hakkında bir mahkumiyet kararı olmadığını göz önünde bulundurduğu belirtildi.

BORSAYLA TANIŞINCA TEKSTİLİ BIRAKMIŞTI

Açıklamada, Kurul’un ayrıca, Sezginler Gıda Sanayi ve Ticaret hisse senedi fiyatında yapay fiyat oluşturarak yapay piyasa oluşturduğu gerekçesiyle borsa ve teşkilatlanmış diğer piyasalarda işlem yapma yasağı getirdiği Bahadır Müfit’in yasağın kaldırılması talebini kabul ettiği kaydedildi. Açıklamada, Kurul’un kararını verirken işlem yapma yasağının üzerinden üç yıl geçmesini ve Müfit hakkında verilen bir mahkumiyet kararı olmamasını göz önünde bulundurduğu ifade edildi.

Müfit arkadaşı ve eski borsa spekülatörü Dündar Atalay’la tanışınca 1987 yılında tekstili bırakarak borsaya girmişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!