Sosyal medyayı en etkin kullanan 10 girişimci

Güncelleme Tarihi:

Sosyal medyayı en etkin kullanan 10 girişimci
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2018 09:35

Dünyaca ünlü girişimciler sosyal medya kullanımında oldukça etkili ve başarılılar. İşte alanlarında kendilerinden söz ettiren girişimcilerin sosyal medya karneleri...

Haberin Devamı

21. yüzyılda sahip olduğu güçle yeni bir alan olan sosyal medya, artık sadece iletişim yönüyle değil pazarlama, hedef kitle belirleme, piyasa araştırması gibi pek çok amaçla da kullanılabiliyor. Dolayısıyla girişimcilerin göz ardı edemeyeceği mecralar haline geliyor. Bu durumu çok iyi bilen girişimciler, hem müşterileriyle hem de markalarla sosyal medya üzerinden direkt bağlantı kuruyor. İşte sosyal medyada adından sıkça söz ettiren 10 başarılı girişimci.

Mark Zuckerberg

Facebook'un kurucusu ve sosyal medya kavramının da gelişmesinde büyük pay sahibi olan Mark Zuckerberg, sosyal medyayı hayatının bir parçası haline getirmiş durumda. Genç yaşına rağmen 50 milyon dolardan fazla bir servete sahip olan Zuckerberg’in Instagram üzerinde 4,6 milyon takipçisi bulunuyor. Ünlü girişimci Instagram’da ailesiyle olan fotoğraflarını da sıkça paylaşıyor.

Elon Musk

Haberin Devamı

Günümüzün en çok ilgi gören girişimcilerinden olan ve teknolojiyi yakından takip eden Elon Musk, özellikle Twitter'da çok aktif. 22 milyon takipçisi olan Musk, projeleri ile ilgili detayları takipçileriyle paylaşıyor. Musk'un Instagram takipçi sayısı ise 7,8 milyon.

Bill Gates

Twitter üzerinde 46 milyonu aşkın takipçisi bulunan Bill Gates, sosyal medyayı genellikle şirketi ve şirketiyle ilgili haberleri paylaşmak için kullanıyor. Teknoloji dünyasında olan biten son gelişmeleri Gates'in hesabından takip etmek mümkün.

Tim Cook

Steve Jobs'un ölümünden sonra Apple'ın yönetim koltuğuna oturan Tim Cook, Twitter üzerinde 11 milyon takipçiye sahip. Ünlü CEO Instagram'da da milyonlara ulaşabiliyor.

Oprah Winfrey

Dünyanın en zengin kadın girişimcilerinden biri olan Oprah Winfrey, aynı zamanda geleneksel ve sosyal medyanın da aktif isimlerinden biri. Winfrey, Twitter'da 42,6 milyon takipçiye sesleniyor. Instagram'da da 14,6 milyon takipçisi var.

Richard Branson

Virgin Grup'un sahibi başarılı iş adamı ve girişimci Richard Branson, yeni ve genç girişimciler için çıkardığı kitabının tanıtımını da sosyal medya üzerinden yapıyor. Branson'un Twitter takipçi sayısı 12,6 milyon.

Michael Dell

Haberin Devamı

Dell şirketinin sahibi olan Michael Dell, Twitter'da 1,19 milyonluk takipçi sayısına ulaştı. Finans ve teknoloji dünyasıyla ilgili son gelişmeleri Dell'in hesabından bulabilirsiniz.

Nevzat Aydın

Gelelim ülkemize. Türkiye'de girişimci denilince akla gelen ilk isimlerden Nevzat Aydın Twitter’da 775 bin takipçiye sahip. Youtube üzerinden de Aydın'ın paylaşımlarını sıkça görebiliyoruz.

Sedat Kapanoğlu

Türkiye'nin en önemli ve örnek girişimcilerinden Sedat Kapanoğlu, Twitter'da 50 bin kişilik takipçiyle düşüncelerini paylaşıyor. Instagram'da da günün içerisinden etkileyici kareler paylaşıyor.

Kaan Kayabalı

Onedio.com'un kurucusu Kaan Kayabalı sosyal medya hesaplarını ilgi çeken içerikleriyle zenginleştiriyor. Kayabalı Youtube kanalından da takipçilerine farklı içerikler sunuyor.

BAKMADAN GEÇME!