Sosyal etkinin global hacmi 2.3 milyar dolar

Güncelleme Tarihi:

Sosyal etkinin global hacmi 2.3 milyar dolar
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2023 07:00

GLOBAL piyasalarda son dönemin trendlerinden olan sosyal etki tahvilleri, Türkiye’de de yaygınlaşacak.

Haberin Devamı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır dün Boğaziçi Üniversitesi’nde düzenlenen Sosyal Etki Tahvili Lansman Toplantısı”na katıldı. Bakan Kacır  gençlere, “Boğaziçi ailesinin bir parçası olarak aranızda bulunmaktan büyük mutluluk duyuyorum” şeklinde hitap ettiği konuşmasında, pozitif etki oluşturacak yatırımcı ve girişimcilere ülkenin ihtiyaç duyduğunu söyledi. Kacır, “Hızla gelişim gösteren yatırım modeliyle küresel etki yatırım şirketlerinin 2 trilyon 300 milyar dolar seviyesine ulaştığı görülmekte” dedi.

Boğaziçi Üniversitesi’nde düzenlenen ‘Türkiye’nin İlk Sosyal Etki Tahvili: İstanbul Kodluyor Projesi’ nin tanıtım toplantısını İstanbul Valisi Davut Gül ve Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Naci İnci de takip etti.

YENİ MESLEK VURGUSU

Haberin Devamı

Bakan Kacır ‘İstanbul Kodluyor’ projesinin Türkiye’de bir ilke imza atacağının altını çizdiği konuşmasında şunları söyledi: “Dijitalleşen dünyada artık iş yapış biçimlerimiz hızla değişiyor. Önümüzdeki yıllarda mevcut mesleklerin birçoğu yok olacağı gibi yeni meslekler de hızla hayatımıza girecek. Bu değişim, handikaplarla birlikte fırsatları da beraberinde getirecek. Biz bu dönüşümü Milli Teknoloji Hamlesi hedeflerine ulaşmak için bir fırsat olarak değerlendiriyoruz.”

 

BAKMADAN GEÇME!