Son taktik 'yaşlı fabrikatör' rolü

Güncelleme Tarihi:

Son taktik yaşlı fabrikatör rolü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2017 10:29

Dolandırıcılar bu kez ‘yaşlı fabrikatör’ rolü ile ortaya çıkmaya başladı. İstanbul Çekmeköy’de yaşayan Mustafa Cebeci, işyerini satmak istedi. Cebeci’nin işyerine, 75’li yaşlarda olan ve fabrikatör olduğunu söyleyen biri talip oldu. Satışa ilişkin görüşmeler sürerken, Cebeci, lüks otomobilinin de satılık olduğunu söyledi. Bu aşamadan sonra plan hızla devreye konuldu. Dolandırıcılar, Cebeci’nin 155 bin lira değer biçilen otomobilini tek kuruş ödemeden alıp götürdü. Otomobil 5 gün içinde 3 kez el değiştirdi. Cebeci, polise yaptığı başvuruda 24 kişinin daha aynı yöntemle dolandırıldığını öğrendi.

Haberin Devamı

ŞİRKET DEVRİ İÇİN GELDİLER

Mustafa Cebeci, sahibi olduğu ağaç ürünleri hediyelik promosyon şirketini satmak istedi. Cebeci, önceden tanıdığı emlak danışmanı B. Ö.’ye işyerinin

Son taktik yaşlı fabrikatör rolü

devri için ilan verdi. 21 Ekim günü, biri, kendisini Ali olarak tanıtan ve plastik işi yaptığını söyleyen 75 yaşındaki bir kişi ve bu kişinin ‘şoförüm’ olarak tanıttığı iki kişi Cebeci’nin Çekmeköy’deki işyerine geldi.

OTOMOBİL İÇİN ANLAŞTILAR
Taraflar şirketin devrine ilişkin görüşmeleri sürdürürken Cebeci, Mercedes marka otomobilini de satmak istediğini belirtti. Bu aşamadan sonra süreç hızlandı. Taraflar otomobilin bedeli için 155 bin TL’lik bedel üzerinde anlaştı. Plan da bu aşamadan sonra devreye girdi. Ali isimli kişi, otomobilin alınması için gerekli olan paranın çantasında hazır olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

BEN YAŞLIYIM SİZ NOTERE GİDİN
Bu kişi, Cebeci’ye, yaşlı olduğunu söyleyerek “Siz ve şoförüm devir işlemi için notere gidin. Dönüşte parayı benden alırsınız. Ben, sizin ofisinizde dönüşünüzü bekliyorum” dedi. Cebeci ve kendisini Ümit olarak tanıtan ‘Şoför’ notere gitti. Otomobilin devri yapıldı. İkili, Cebeci’nin işyerine döndü. Sıra, ödemenin yapılmasına geldiğinde, kendisini Ali olarak tanıtan kişi yanında yeteli miktarda nakit olmadığını söyleyerek, Cebeci’ye, “Hemen banka hesabına EFT yaptırıyorum” dedi. Cebeci, bu kişilere güvenerek otomobilini teslim etti.

Son taktik yaşlı fabrikatör rolü

Mustafa Cebeci, otomobilini bulmak için günlerce sokak-sokak gezdi.

GÜNLERCE OTOMOBİLİNİ ARADI
Bankasını arayan Cebeci, hesabına herhangi bir paranın yatırılmadığını öğrendi. Cebeci tekrar bu kişilere ulaşmaya çalıştı. Bir süre sonra dolandırıldığını düşünen Cebeci hemen polise başvurdu. Cebeci, Yakacık Polis Merkezinde, otomobilin 5 gün içinde 3 kez el değiştirdiğini öğrendi. Cebeci, noter evraklarına baktığında kendisini ‘Ümit olarak tanıtan kişinin de Erdem Y. olduğunu gördü. Günlerce sokak-sokak otomobilini arayan Cebeci, Avukatı Neyir Şeyda Musal aracılığı ile İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurdu. Savcılı otomobil için tedbir kararı verdi. Bir hafta kadar sonra otomobil bulundu ve yeddi emin olarak Cebeci’ye teslim edildi.

Son taktik yaşlı fabrikatör rolü

Şebeke üyesi olmakla suçlanan Erdem Y. hakkında tutuklama kararı verildi.

Haberin Devamı

SAVCILIK SORUŞTURMASI SÜRÜYOR
Hakkında, benzer şekilde çok sayıda suçlama bulunan Erdem Y. tutuklanırken, Tahsin A., ile şebekenin diğer üyeleri ile ilgili savcılık soruşturması ise sürüyor.

 

 

2017 Peugeot 208 1.6 BlueHDi Active

 

BAKMADAN GEÇME!