Son dönemlerin yükselen trendi: Singapur'da çalışmak

Güncelleme Tarihi:

Son dönemlerin yükselen trendi: Singapurda çalışmak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2018 11:55

Yaşam standartının yüksek olduğu Singapur'da çalışmak son dönemlerde çok trend. İşte çalışmak için Singapur'un tercih edilme nedenleri...

Haberin Devamı

Amerika ve Avrupa ülkelerinin son zamanlarda içinde bulunduğu ekonomik krizler nedeniyle, birçok vatandaş gözlerini Asya'ya çevirdi. Özellikle, Malay Yarımadası'nın güney ucunda bulunan Singapur, en çok tercih edilen ülkelerden biri olmaya başladı. İşte Singapur'un bu tercih edilme sebeplerinden bazıları...

Dolgun maaş

Singapur'da yaşam standartları oldukça yüksektir. Ekonomistlerin yaptığı araştırmaya göre, bir ailenin ortalama aylık geliri 6000 $'dır. Bu sayede, giderlerinizi makul seviyede tutup, güzel birikimler elde edebilirsiniz. Özellikle ülkenin dolar üzerinden maaşları ödüyor olması, birikimize daha fazla değer katacaktır.

Kolay yasal süreçler

Birçok ülke için turistik vize almak bile çok zordur. Ancak Singapur, hem çalışma hem de oturum izni almak için yasal süreçlerini oldukça basite indirgemiştir. Hatta 1 yıl kalıp iş arayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Kariyer fırsatları

2018 verilerine göre Singapur'da işsizlik oranı sadece %2'dir. Gelişmiş sanayi, endüstri ve turizm faaliyetleriyle neredeyse iş bulamamak imkansızdır.

Yüksek hayat standartları

Malezya ve Endonezya'nın arasında bulunan Singapur aynı zamanda Çin ve Hindistan'dan gelen göçmenlerle doludur. Ancak ülkenin sistematik yapısı sayesinde her bir göçmen topluma kazandırılmıştır. Refah seviyesinin yüksek olması sebebiyle, ülkede suç oranı oldukça düşüktür. Toplumun okur-yazar oranı %95'in üzerindedir. Ülke tertemiz sokaklar, doğal egzotik güzelliğiyle büyüler.

Farklı yemek kültürü

İşte ve sonrasında, arkadaşlarınızla çıkacağınız keyifli yemeklerde birçok farklı lezzeti deneyimleyebilirsiniz. Hatta bu restoranlarda çalışma imkanları da oldukça yüksektir. Ülkenin yarımada olması sebebiyle yemek kültürü daha çok balık ağırlıklıdır.

Trafiksiz bir hayat

Her gün işe giderken ve dönüşte çektiğiniz trafikten yorulduysanız, Singapur tam da size göre. Singapur'da toplu taşıma çok iyi organize olmuştur ve ulaşımı çok kolaylaştırır.

Sosyal haklar

Singapur, yabancı çalışanlara başta sağlık olmak üzere, birçok konuda sosyal haklar sunuyor. Konaklama, anavatan seyahatleri uçuş ücretleri gibi ödenekler de bulunuyor.

Haberin Devamı

İletişim kolaylığı

Singapur'da yerel dil öğrenmeden sadece İngilizce ile kolayca iletişim kurabilirsiniz.

Bu ülkede kendinizi hiçte göçmen gibi hissetmeyeceksiniz. Çünkü çalışanların neredeyse %70'i göçmendir ve yabancılara karşı sempati duyulur.

BAKMADAN GEÇME!