Şoförlerden örnek adım

Güncelleme Tarihi:

Şoförlerden örnek adım
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 1997 00:00

Haberin Devamı

Ankaralı şoförlerin ardından Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu da tüm şoförler adına 6 ay boyunca zam yapmama sözü verdi. Federasyon Başkanı Derviş Günday, ‘‘Hükümetin akaryakıta zam yapmaması halinde, biz de taşımacılık ücretlerini artırmayacağız’’ dedi. Devlet Bakanı Eyüp Aşık da tekel ürünleri ve lotoya bugünden itibaren 6 ay süreyle zam yapılmayacağını açıkladı. Aşık, özel sektörden de ‘‘Zam yapmama’’ kararına katılmayı beklediklerini belirtti.

Hükümetin 6 ay boyunca zam yapmama kararına ilk destek şoförlerden geldi. Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Genel Başkanı Derviş Günday, hükümetin akaryakıta zam yapmaması halinde, kendilerinin de taşımacılık ücretlerini artırmayacaklarını açıkladı.

Derviş Günday yaptığı yazılı açıklamada, bu yöndeki ilke kararının TŞOF'a bağlı tüm şoförler ve otomobilciler odalarına duyurulduğunu bildirdi.

Hak-İş Genel Sekreteri Recai Başkan, Başbakan Mesut Yılmaz'ın,‘‘1 Ocak 1988'den itibaren KİT ürünlerine 6 ay zam yapılmayacağı’’ açıklamasını olumlu bulduklarını söyledi. Enflasyonu düşürmek, hayat pahalılığını durdurmak için atılacak her türlü adımı destekleyeceklerini belirten Başkan, ‘‘Hükümet, keşke daha uzun süre zam yapmama kararı alarak, enflasyonu düşürmek için çareler arasa. Bizim isteğimiz ve beklentimiz de bu yönde’’ dedi. Başkan, işçi ücretleri ile ilgili bir soru üzerine, Türkiye'de işçi ücretlerinin insanca bir yaşam sürdürmek için yetersiz olduğunu, bu nedenle ücretlerin de 6 ay süreyle dondurulmasının ise düşünülemeyeceğini söyledi. İşçi ücretlerinin insanca yaşanabilir bir düzeye çekilmesi gerektiğini vurgulayan Başkan, ancak bundan sonra dondurmaktan söz edilebileceğini belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!