Sivas'ta alabalık üretiyorlar

Güncelleme Tarihi:

Sivasta alabalık üretiyorlar
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2010 16:29

Sivas'ın Suşehri ilçesindeki Çamlıgöze Baraj Gölü'nde kafeslerde alabalık üretimi yapılıyor.

Suşehri-Giresun karayolu üzerinde bulunan Çamlıgöze Baraj Gölü'nde kurulan kafeslerde, yılda 4 bin 250 ton alabalık üretilmesi hedefleniyor. Vatandaşlara baraj gölünde teknelerle gezinti yaptıran işletme yetkilileri, göl içerisindeki kafesler hakkında da bilgi veriyor.

Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel de, Ortadoğu Teknik Üniversitesi ve Çukurova Üniversitesi'nden gelen heyet ile birlikte tekneyle baraj gölünde gezinti yaptı. İşletme sahiplerinden Alper Sermet, Çamlıgöze Baraj Gölü'nde 8 ay önce faaliyete geçen tesislerde 42 kafeste alabalık üretimi yaptıklarını söyledi.
Sermet, 17 personelin çalıştığı tesiste bu güne kadar bin 450 ton alabalık ürettiklerini, bunlardan 600 tonunun paketlenerek satışının yapıldığını belirterek, hedeflerinin yılda 4 bin 250 ton alabalık üretimi olduğunu kaydetti.

Tesiste üretilen alabalıkların Antalya bölgesinde bulunan bir tesise gönderildiğini anlatan Sermet, Karadeniz sahil bölgesine ve İstanbul'a da balık gönderdiklerini ifade etti.

Belediye Başkanı Sedat Sel ise Suşehri ve çevresinin baraj gölleriyle çevrili olduğunu, barajların turizme açılması için çalışmalara başladıklarını söyledi.
Özellikle baraj göllerinde gemiyle gezinti yapılacağını ifaden eden Sel, “Bölgemiz su zengini, tabiat zengini bir bölge. Buraları turizme açmak için çalışmalara başlamış bulunmaktayız. Özellikle göl hacmi 64 kilometre olan Kılıçkaya Baraj Gölü'ne mutlaka bir gemi getireceğiz. Bu işle ilgili görüşmelerimiz başlamıştır” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!