Şirketler yarışa girdi, 46 milyon lira ikramiye dağıttı

Güncelleme Tarihi:

Şirketler yarışa girdi, 46 milyon lira ikramiye dağıttı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2010 00:00

Daha fazla müşteri çekerek satışlarını artırmak isteyen birçok şirket, son yıllarda nakit olmayan çekiliş ve piyangolara yöneldi.

Bankalardan alışveriş  merkezlerine, spor kulüplerinden otomobil firmalarına, GSM şirketlerinden  havaalanı işletmelerine kadar değişik sektörlerden pek çok kuruluş, çekiliş ve piyango düzenlemek için Milli Piyango İdaresine (MPİ) başvurduğunu söyleyen Milli Piyango İdaresi Genel Müdürü Recep Biçer, yılbaşından bu yana ikramiye tutarı 46 milyon lira olan 453 karşılığı nakit olmayan çekilişe izin verildiğini belirtti. Recep Biçer’in verdiği bilgilere göre, yılbaşından bu yana geçen dönemde karşılığı nakit olmayan piyango ve
çekiliş izni alanların 443’ünü ticari işletmeler, 9’unu dernekler, 1’ini de diğer kuruluşların oluşturdu. Ticari kuruluşların 1’i basın yayın alanında, 442’si ise diğer alanlarda ticari faaliyette bulunurken, derneklerin de 6’sı sportif amaçla, 3’ü ise diğer amaçlarla kuruldu. 18 Ağustos’a kadarki dönemde verilen karşılığı nakit olmayan piyango ve  çekiliş izinlerindeki ikramiye tutarı da 46 milyon 44 bin 878 lira olarak belirlendi. Bunun 45 milyon 508 bin 48 liralık bölümünü ticari kuruluşlar, 535 bin 30 liralık bölümünü dernekler, 1800 liralık bölümünü de diğer kuruluşların piyango ve çekiliş ikramiyeleri meydana getirdi.
Coca-Cola ilk sırada
Milli Piyango İdaresi’nin bu yıl içinde verdiği karşılığı nakit olmayan piyango ve çekiliş izni listesinde ilk sırayı 24 çekiliş hakkıyla Coca-Cola aldı. Onu 16 çekilişle Avea, 13 çekilişle Procter&Gamble, 12’şer çekilişle Unilever ve Finansbank, 11 çekilişle Garanti Bankası, 9’ar çekilişle de  Akbank, İş Bankası ve Adese AVM izledi. TTNet’e 7 adet piyango ve çekiliş izni verildiği bu dönemde, Groseri 5, Bizim Toplu Tüketim, Reckitt Benckiser, Aktif Organizasyon ve Turkcell 4’er, ETS Tur, Sönmez Gıda, Aksaray Gıda, Peugeot, HSBC Bank ve Carrefoursa da 3’er piyango ve çekiliş hakkı elde etti.
MPİ izni gerekiyor
İdareden piyango ve çekiliş düzenleme izni alan diğer kuruluşlar arasında Fenerbahçe Spor Kulübü, Sabiha Gökçen Havaalanı İşletmesi, Türk Henkel, Adidas,  Teknosa, Vakıfbank, Özdilek AVM, Microsoft, BP Petrol, Sabiha Gökçen, Tofaş, Accor, Danone, Beymen, Bosch, Beğendik, İnnovaktif Medya, Mapa Mobilya da yeraldı. Milli Piyango İdaresinin kuruluş ve görevlerini düzenleyen 320 Sayılı  Kanun Hükmünde Kararname ile “Türkiye’de karşılığı nakit olmak üzere şans  oyunları planlama, tertip etme ve çekiliş düzenleme hakkı” MPİ’ye verilmiş  bulunuyor. Bu çerçevede, karşılığı nakit olmayan her türlü eşya ile benzeri piyango ve çekilişi için MPİ’den izin alınması gerekiyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!