Şirketler yardım için yarışıyor

Güncelleme Tarihi:

Şirketler yardım için yarışıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 1999 00:00

Haberin Devamı

TTSİS: Türkiye Tekstil Sanayii İşverenleri Sendikası Başkanı Halit Narin, deprem bölgesine konut yaptırmak üzere 1 trilyon liralık bütçe ayırdıklarını açıkladı.

İTKİB VE İTHİB: İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri (İTKİB) ile İstanbul Tekstil Hammadde İhracatçı Birlikleri (İTHİB), deprem bölgesinde 800 kişilik bir çadır kent kuruyor. Bölgeye depremzedelerin sosyal ve kültürel gereksinimlerinin karşılanması için de büyük bir çadır kurulacak.

İSO: İstanbul Sanayi Odası (İSO) Vakfı depreden zarar gören çocuklar için burs veriyor.

ATO: Ankara Ticaret Odası deprem bölgesinde 500 çocuğa eğitim bursu veriyor, bu arada bölgeye 1 trilyon liralık yardım yapıldı.

DAF-TIRSAN: Kızılay ve Hollanda Kızılhaç'ı ile işbirliği yapan Daf-Tırsan Otomotiv, afet bölgesine dört tırlık yardım malzemesi gönderdi.

KOLEKSİYON: Koleksiyon Mobilya deprem bölgesine 2000 yatak, 700 litre ilaçlama malzemesi gönderdi.

SANTEX: Şahinler Holding'e bağlı Santex Grubu, Almanya'nın Aachen kentinde yardım kampanyası başlattı. Bu arada Şahinler Holding Vakfı, deprem bölgesinde 450 öğrenciye burs veriyor.

PINAR: Yaşar Grubu şirketlerinden Pınar-Tetrapak işbirliğiyle ilk partide deprem bölgelerine 800 bin adet Pınar Şaşal, 60 bin adet Pınar süt gönderildi.

SÜMERBANK: Depremden zarar görenlere yardım kampanyası başlatan Sümerbank, yeni bir uygulamayı yürürlüğe koydu. Ayrıca, bölgede kredi borçlarını erteledi.

ÖZDİLEK: Özdilek Alışveriş Merkezleri ve Tekstil Sanayii A.Ş, depremzedelere 15 milyar lira nakit yardım yaparken, 3 bin mark tutarında frigrofik tırı da afet bölgelerine gönderdi.

FİNANSBANK: Finansbank, deprem bölgelerinde 1300 çadırdan oluşan ‘‘Finansbank Çadırkent’’leri kuruyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!