Şirketler depremzedeye yardım için yarışıyor

Güncelleme Tarihi:

Şirketler depremzedeye yardım için yarışıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 1999 00:00

Haberin Devamı

DOĞUŞ HOLDİNG: Doğuş Holding'e bağlı şirketler depremzedelere 1 trilyon lira nakit para yardımı yaptı. Bu miktarın 500 milyarlık kısmı Garanti Bankası'ndan Afet İşleri'ne teslim edildi. Kalan kısmının da önümüzdeki günlerde verileceği bildirildi.

YKM: Yeni Karamürsel Mağazaları (YKM) 64 milyar lira değerindeki iki kamyon dolusu giyim eşyası ve genel ihtiyaç kapsamındaki malzemeleri felaket bölgesine gönderdi. YKM ayrıca TRT'nin yardım kampanyasına da 20 milyar liralık nakdi yardımda da bulundu.

EFES PİLSEN: Anadolu Grubu kuruluşlarından Efes Pilsen, depremzedelere 100 milyar lira değerindeki 12 TIR dolusu malzeme göndermeye başladı. 12 tır dolusu yardım malzemesi, 12 gıda dağıtım istasyonu, 12 jenaratör, 120 soğutucu ve binlerce giyim yardımdan oluşuyor. Bu arada Efes Pilsen çalışanlarının düzenlediği yardım kampanyasında toplanan para da 12 milyar liraya ulaştı.

COCA COLA: Bugüne kadar deprem bölgesine gıda, giyecek gibi acil ihtiyaç maddeleri gönderen CocaCola Türkiye Sistemi, deprem bölgesinde ger.çekleştirilecek çalışmalar için 1 milyon dolar tahsis etme kararı aldı.

GSD HOLDİNG: Holding, GSD Eğitim Vakfı kaynaklarından 1 milyon dolar ayırarak Yalova'da sekiz yıllık yatılı okul inşaa ettiriyor. GSD Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Yılmaz, üyelerine ve yurtdışındaki alıcılara bir mektup yazarak projeye destek istedi.

UND: Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND), Vakıfbank hesabına 150 milyar liralık maddi yardım ve bölgeye 750 tenteli araç, 150 frigo araç ve 8 tanker su sevkiyatı yaptı.

BAT: British American Tobacco (BAT), depremzedeler için TRT'nin açtığı kampanyaya 100 bin dolar tutarında bağışta bulundu.

KOMBASSAN: Kombassan'ın depremin ilk gününden beri yaptığı yardımlar 2 trilyonu geçti. Deprem bölgelerinde çadır eksikliğinin yaşanması üzerine harekete geçen Kombassan yurdışından ve yurtiçinden çadır siparişleri vererek, Adapazarı'nda 2000 çadırlık ve 10 bin kişilik bir çadırkent kuruyor. Kombassan ayrıca 400 adet sabit tuvalet ve 200 adet de sabit duş imal etti ve bölgelere gönderdi.

SIEMENS: Siemens Adapazarı'nda 500 kişinin barınabileceği 50 çadırdan oluşan bir çadırkent kuruyor. Kurulan çadırkentte 12 adet WC, 12 adet sıcak/soğuk duş, 110 kilowat gücünde 1 dizel-jenaröter de bulunmaktadır.

ŞAHİNLER HOLDİNG: Holding kriz merkezi tarafından yürütülen çalışmalar çerçevesinde 100 milyar lira tutarında yardım fonu oluşturuldu. ‘‘Şahinler Holding Deprem Yardım Kampanyası Garanti Bankası Bakırköy Şubesi 6613768-8 nolu hesapta oluşturulan bu fona, grubun 9 bin 600 personeli de katkıda bulunuyor.

İSTİKBAL: 300 milyar tutarında bir yardım paketi oluşturdu. İstikbal Grubu, Bellona ve Anadolu Finans Kurumu'nun da destek verdiği yardım paketinde, 10 bin adet yatak, 10 bin adet yorgan, 10 bin adet çarşaf ve 10 bin adet yastık bulunuyor. İstikbal çalışanları topladıkları 25 milyar lira ile gıda yardımı yaparken, grup şirketlerinden Hes Kablo A.Ş. de 30 milyar liralık enerji nakil kablosu ile yardım paketine katkıda bulundu.

İGS: İGS, Avcılar halkı için kendi yaptırdığı futbol sahasını 150 depremzedenin barınabileceği çadırköye çeviriyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!