Şirket evlilikleri saman alevi gibi gelip geçecek

Güncelleme Tarihi:

Şirket evlilikleri saman alevi gibi gelip geçecek
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2000 00:00

Haberin Devamı

SIEMENS A.G. Başkanı Heinrich von Pierer, son yıllarda bütün dünyayı saran şirket evlilikleri için, ‘‘saman alevi’’ benzetmesi yaptı. Pierer, ‘‘Bu moda gelip geçecek. Başkaları 10 milyar dolara yeni şirketler alırken, biz bu parayı araştırma ve geliştirmeye harcıyoruz’’ dedi.

DÜNYANIN en büyük teknoloji şirketlerinden Alman Siemens A.G.'nin Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Heinrich von Pierer, son dönemde hızla artan şirket evliliklerini, ‘‘saman alevi gibi geçecek bir moda’’ olarak nitelendirdi.

Siemens'in, yarıyıl bilanço toplantısı Fransa'nın Toulouse kentinde yapıldı. Tüm dünyadan 150 kadar gazetecinin katıldığı toplantıda konuşan Dr. Heinrich von Pierer, kendisine yöneltilen ‘‘Gündeminizde birleşme veya satın alma var mı?’’ şeklindeki soruyu şöyle cevaplandırdı:

FİYATLAR ABARTILI

‘‘Fiyatlar çok abartılı. Daha kár bile etmemiş şirketlere inanılmaz fiyatlar biçiyorlar. Kısa zaman sonra, şirketler ticari hayatın gerçeklerine geri dönecek. Biz, Siemens olarak kendi yolumuzda kararlılıkla yürüyeceğiz. Başkaları 10 milyar dolar verip şirket satın alıyor. Biz ise bu parayı araştırma ve geliştirme çalışmalarımız için harcıyoruz.’’

Siemens'in gelecekteki faaliyet alanlarında bilgi teknolojilerinin ağırlık kazanacağını da belirten Pierer, müşterilerine internet üzerinden zengin içerikli ve kolay kullanılabilir ticari hizmetler sunacaklarını belirtti.

E-TİCARET TASARRUFU

Pierer, internet üzerinden ticaret için gerekli altyapı çalışmalarına birkaç yüz milyon dolar harcayacaklarını, ancak bu harcamaya karşılık yeni e-ticaret projesi ile birkaç milyar dolar tasarruf edeceklerini belirtti. Pierer, bilgi teknolojileri konusunda Siemens olarak 1.100 mühendis ve 3 bin teknisyen açıklarının bulunduğunu, eleman açığının zamanında kapatılamaması durumunda üretim hızının azalacağını kaydetti. Pierer, bunu önlemek için yeni işbirlikleri düşünebileceklerini sözlerine ekledi.

REKOR KÁR

Dr. Heinrich von Pierer, şirketin 30 Eylül'de başlayan 1999-2000 ticari döneminin ilk yarısında toplam cironun 34 milyar dolar olarak gerçekleştiğini açıkladı. Şirketin net kárı da bir önceki yıla oranla yüzde 104 artarak 1.6 milyar dolara ulaştı. Siemens'in Infineon adlı firmasını halka açarak elde ettiği 4.4 milyar dolarlık faaliyet dışı gelirle birlikte, 6 aylık dönemdeki net kárı 6 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!