Sınırsız dostluk sınırsız ticaret

Güncelleme Tarihi:

Sınırsız dostluk sınırsız ticaret
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2014 01:06

İKİ ülke arasındaki dış ticaret ve yatırım miktarlarının artması için düzenlenen forumda konuşan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, bu ziyaretin sadece Türkiye’nin değil, Bosna Hersek’in de dış ticaretine katkı yapmak amacıyla gerçekleştirildiğini söyledi.

Haberin Devamı

Zeybekci, “Benim görevim Türkiye’nin ihracatını arttırmak ve dış ticaret açığını daraltmak. Diğer görevim ise Türkiye’de yatırımları arttırmak ve bunu Türkiye’nin dört bir tarafına dağıtmak. Bugün ise görevimin tam tersi bir amaç için buradayım. Siyasi anlamda farklı anlaşılmasın. Türkiye’de ekonominin gelişmesini nasıl her bölgeye yaymak istiyorsak, aynı nedenle Bosna Hersek’teyiz. İşadamlarımız buraya Bosna Hersek’te yatırımı ve refahı arttırmak için geldiler” dedi.

2003’te yapılan Serbest Ticaret Anlaşması’nda sonra iki ülke arasındaki ticaretin 6 kat arttığına dikkat çeken Zeybekci, 2013’te dış ticaretin 400 milyon dolar seviyesine ulaştığını ancak potansiyelin çok daha fazla olduğunu belirtti. Zeybekci şunları söyledi: “İki ülke arasındaki dış ticaret ve ülkeye yapılan Türk yatırımlarını milyar dolar seviyesine çıkarmak istiyoruz. Bunu yapalım ki kadim dostluğumuz önümüzdeki 500 yıllara sağlıklı bir şekilde uzansın.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!