Sıkı bağlar için önemli toplantı

Güncelleme Tarihi:

Sıkı bağlar için önemli toplantı
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2016 01:11

TÜSİAD’ın girişimi ile 2013 senesinde hayata geçirilen, Türkiye Değişim Kültürü İnisiyatifi “Turkey: Culture of Change Initiative (TCCI)” Danışma Kurulu ikinci toplantısı Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenledi.

Haberin Devamı

TÜRK Sanayicileri ve İşadamları Derneği’nin (TÜSİAD) girişimiyle hayata geçirilen Türkiye Değişim Kültürü İnisiyatifi “Turkey: Culture of Change Initiative (TCCI)” Almanya’nın başkenti Berlin’de ikinci kez toplandı. Türkiye ve Almanya arasında, siyasi ve ekonomik ilişkilerin ötesinde, çok güçlü toplumsal ve sosyal ilişkilerin varlığı tartışılmayacak bir gerçek. TÜSİAD, 2013 senesinden bu yana, AB’nin lokomotifi konumunda ve Türkiye’nin birinci ticaret ve yatırım partneri olan Almanya’ya yönelik Türkiye Değişim Kültürü İnisiyatifi (TCCI) “Turkey: Culture of Change Initiative” çatısı altında bir iletişim stratejisi yürütmekte.

BAĞLARI GÜÇLENDİRECEK

TCCI, Türk-Alman ekonomik ilişkilerinin geliştirilmesini, Türkiye’nin sosyo-ekonomik özelliklerine ilişkin Alman kamuoyunun bilgilendirilmesini ve Türkiye-Almanya arasındaki sosyo-politik bağların güçlendirilmesini amaçlamakta. Her iki ülkenin iş dünyası, siyasetçileri, kanaat önderleri ve akademisyenlerinden oluşan Danışma Kurulu’nda, ilişkiler yenilikçi bir anlayışla incelenmekte ve her iki toplumda bu alanlardaki farkındalığın artırılması için neler yapılabileceği ele alınmaktadır.

Haberin Devamı

Bu çerçevede, TCCI Danışma Kurulu’nun ikinci toplantısı 26 Şubat 2016’da Berlin’de Bosch Berlin Temsilciliğinde gerçekleşti. Toplantıya Eş Başkanlar Doğan TV Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve TÜSİAD eski Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ ve Münih Güvenlik Konferansı Başkanı Wolfgang Ischinger başkanlık etti.

Toplantının ardından Arzuhan Doğan Yalçındağ, şu değerlendirmede bulundu: “Mevcut mülteci krizi bir insanlık dramı olmasının yanısıra sadece Türkiye’nin veya Almanya’nın sorunu değil, tüm AB bölgesinin çözmekle yükümlü olduğu bir problem. Türkiye-AB ilişkilerinin tekrar canlandırılması konusu ise bu krizin üzerinde olmakla birlikte bu süreçte Almanya’nın muhatap rolünü başarıyla üstlenmesi ilişkilerin canlanmasını mümkün kılmıştır. Bu desteğin devamı ve Türkiye’nin uyum süreci çalışmalarına odaklanması ise kritik bir önem arz etmektedir” dedi.

FAALİYETLERİNE 2013’TE BAŞLADI

Haberin Devamı

TÜSİAD’ın girişimi ile 2013 senesinde hayata geçirilen, “Turkey: Culture of Change Initiative/Türkiye Değişim Kültürü Inisiyatifi” (TCCI) Danışma Kurulu Eş Başkanlığını 2014 Ekim ayından bu yana Doğan Televizyon Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve TÜSİAD Eski Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ ile Münih Güvenlik Konferansı Başkanı Wolfgang Ischinger yapmakta. Büyükelçi Ischinger, 2006’dan Mayıs 2008’e kadar St. James Mahkemesinde (Birleşik Krallık) 2001’den 2006’ya kadar Amerika Birleşik Devletleri’nde Almanya Büyükelçiliği görevinde bulunudu. 1998-2001 yılları arasında Berlin’de Dışişleri Bakan Yardımcısı görevindeydi. Ishinger, Allianz SE’nin Devlet İlişkileri Küresel Başkanı, TCCI Danışma Kurulu Eş Başkanı, Investcorp Avrupa Danışma Kurulu, Stockholm Uluslararası Barış Araştırmaları Enstitüsü’nün Yönetim Kurulu üyesi ve Allianz Deutschland AG Denetleme Kurulu üyesi görevlerini de sürdürmekte.

Haberin Devamı

Sıkı bağlar için önemli toplantı

Bakan Böhmer ve Arzuhan Doğan Yalçındağ bir araya geldi

DOĞAN TV Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Değişim Kültür İnsiyatifi (TCCI) Danışma Kurulu Eş Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, Berlin ziyaretinde ilk görüşmesini Almanya Devlet Bakanı Maria Böhmer ile yaptı.  Böhmer, ile yapılan görüşmede iki ülke arasındaki ilişkiler ve Mülteci Krizi konuları ele alındı. Böhmer, mülteci krizine ilişkin kalıcı çözümler üretmenin şu anda akut problemleri çözmek kadar önemli olduğunun altını çizdi. UNESCO Dünya Kültür Komitesi Başkanlığı görevini de üstlenen Bakan Böhmer ile Arzuhan Doğan Yalçındağ iki ülke arasındaki ilişkilieri güçlendirmek adına kültürel alanlarda da işbirliği yapmak konusunda görüş alışverişinde bulundu. Böhmer, 2015’te Bergama ve Antakya’yı Dünya Kültür Mirası çalışmaları çerçevesinde ziyaret etmişti. 

Haberin Devamı

Yeni işbirliği yaratılmalı

TÜSİAD Hertie School of Governance Dahrendorf Forum, London School of Economics ve TCCI ortaklığında “Mülteci Anlaşması–Kazanımdan Çok Risk mi? AB ve Türkiye arasında yeni işbirliği yolları yaratılması” (The Refugee Deal–more risk than gain? EU and Turkey striking new paths in cooperation) konulu bir toplantı düzenlendi. Toplantının açılış konuşmasını yapan, Arzuhan Doğan Yalçındağ, şu değerlendirmede bulundu: “Türkiye ve Avrupa Birliği’nin mülteciler konusundaki işbirliğinin en iyi yolu, Türkiye’nin AB’nin mülteci kriziyle mücadele sürecinin ‘stratejik ortak’ olarak dışında değil, doğrudan içinde yer almasıdır.”

BAKMADAN GEÇME!