Sigortada rekabet iyice kızıştı

Güncelleme Tarihi:

Sigortada rekabet iyice kızıştı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2000 00:00

Haberin Devamı

TEB Sigorta Genel Müdürü Fahri Altıngöz, sigorta pastasından pay almak için ciddi bir rekabet yaşandığını belirterek, ‘‘2001 yılı sonunu görenler önümüzdeki dönemde daha etkin olacaklar’’ dedi. Altıngöz, Türkiye'deki sigorta şirketlerinin diğer ülkelerle karşılaştırıldığında sayısal olarak fazla olmadığını kaydetti.

Fahri Altıngöz, ‘‘Türkiye'nin potansiyelinin ancak yüzde 20'si değerlendirilmekte. Ülkemizde yüzde 80 bakir bir potansiyel var’’ dedi. Ekonominin gelişememesi sonucunda ekonomide ciddi bir fon yaratan sigortacılık müessesesinin arzu edilen düzeye ulaşamadığını savunan Altıngöz, sektörün kendi içerisinde de pastadan pay almak için ciddi bir rekabet yaşandığını söyledi.

Geçen sene yaşanan depremden sonra ülkemizdeki sigorta potansiyelinin daha fazla farkedildiğini anlatan Altıngöz, şöyle devam etti: ‘‘Özellikle yüksek teknoloji desteğiyle internet, sms gibi araçlarla da daha geniş kitlelerin sigorta faaliyetlerinden faydalanabileceği gerçeği ortaya çıktı. Sigorta şirketlerimiz, önümüzdeki dönemde Avrupa Birliği'ne giriş süreci ile birlikte oradakisigorta şirketleri ile rekabet edebilir düzeye gelmek durumda olacak.’’ Geçtiğimiz senelerde sigortacılık sektörüne teknik neticeler açısından bakıldığında sadece yüzde 4-5 mertebesinde teknik kar oranı elde edildiğini kaydeden Altıngöz, giderlerin oranının ise toplam gelirlerin yüzde 14-15 oluşturduğunu ve bu durumda faaliyet zararlarının söz konusu olduğunu anlattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!