Sign of City Awards için başvurular sürüyor

Güncelleme Tarihi:

Sign of City Awards için başvurular sürüyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2015 15:14

Gayrimenkul sektöründe en iyileri belirlemek amacıyla Hürriyet öncülüğünde gerçekleşen yarışma Sign of the City Awards için başvurular sürüyor. Gayrimenkul sektörü temsilcileri bu yıl ikinci kez gerçekleşecek yarışmanın gayrimenkulde rekabeti arttırdığını söyledi.

Haberin Devamı

KASIM 2014’de ilki gerçekleşen gayrimenkul yarışması Sign of the City’nin ikincisi için geri sayım başladı. Türk gayrimenkul sektörünü en iyiye teşvik etmek amacıyla Hürriyet öncülüğünde gerçekleşen ‘Sign of the City Awards’ henüz ikinci yılında olmasına rağmen sektörün merakla beklediği bir yarışma haline geldi. Gayrimenkul sektörü 4 Kasım’da dağıtılacak ödülleri bekliyor. Türkiye’nin lokomotif sektörlerinden olmasına rağmen gayrimenkulde bugüne kadar kapsamlı bir yarışma yapılmadığını belirten sektör temsilcilerine göre yarışma ile rekabet de artacak. Sign of the City Awards kapsamında geçen yıl tamamlanmış ve proje aşamasında olan 142 farklı projeye ait 199 başvuruyu değerlendirilmiş ve toplamda 28 ödül dağıtılmıştı. Sektörün, Sign of the City Awards’a 2015 yılında da benzer bir yoğun katılım göstermesi bekleniyor. Başvuruların 14 Ağustos’a kadar devam edeceği yarışmada Türkiye’nin önde gelen inşaat ve gayrimenkul projeleri alanında uzman jüri üyeleri tarafından değerlendirilecek.

Haberin Devamı

TERRACE FERİ
İnanlar İnşaat

HEYECAN VERİCİ
İNANLAR İnşaat projesi Terrace Feri, geçen yıl tamamlanan ‘En İyi Dönüşüm’ ödülünü aldı. Gayrimenkul sektörünün önde gelen isimlerini ve en prestijli projelerini bir araya getiren Sign of The City Awards ödüllerinin sektörde önemli bir ihtiyaca cevap verdiğini belirten İnanlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan, “Yarışma heyecan verici bir girişimdi. Sign of The City Awards’un yeni projelerde rekabeti arttıracağına ve en iyisini yapma isteğini güçlendireceğine inanıyorum” dedi. Ödülün kendisinin yanı sıra ödül törenin de sektör için önemli bir organizasyon olduğunu söyleyen Serdar İnan, sektörün ve rakiplerin projeleri toplu olarak görme fırsatı yakaladığını dile getirdi. Farklı isimleri bir araya getirerek görüş alışverişi yapmalarını sağlayan ödül törenin sektörün geleceğinin belirlenmesi adına özel bir rol üstlendiğini ifade eden İnan, “Sign of the City Awards, gelecekte Türkiye sınırlarını aşabilir, bölge çapında prestije sahip bir organizasyon olup, ülkemizin ‘Gayrimenkulün Oscar’ları’ konumuna ulaşabilir. Sign of the City ödüllerine bu yıl eklenen “Genç Mimar Teşvik” kategorisini de beğeni ve takdir ile karşılıyorum” dedi.

MOTİVASYON KAYNAĞI
Sektörde ilgi ile karşılanan prestijli bir ödülü kazanmanın ve Terrace Feri projesinin başarının bu ödülle tescillenmesinin, gurur kaynağı olduğunu belirten İnan, “Türkiye’nin deneyimli ve uzman isimlerinden oluşan bir jüri tarafından ödüle layık görülmek motivasyon kaynağı oldu. Projemizin marka değerine katkı sağlayan ödülümüz, tanıtım çalışmalarında da dikkat çekici bir prestij sembolü olarak öne çıktı” diye konuştu. Ödüle değer görülen projelerinin Nişantaşı, Şişli ve Beyoğlu’nun tam ortasındaki Feriköy’de konumlandığını söyleyen Serdar İnan, bölgenin yatırımcılara kazandırmaya devam ettiğini dile getirdi.

YENİ PROJELER YOLDA
İnşaatına devam ettikleri projeler ve yeni yatırım planları hakkında bilgi veren Serdar İnan şunları söyledi: “3. köprü ve dünyanın en büyüğü olacak havalimanı ile değerini katlayacak Zekeriyaköy’de satışı devam eden dört projemiz bulunuyor: Terrace Plus, Terrace Doğa, Terrace Vadi ve Terrace Hayat. Gösterdiği planlı gelişim ile son yıllarda İstanbul’un en çok kazandıran semti Beylikdüzü’nde, 2015 yılında inşasına başlamayı düşündüğümüz Terrace Lotus projemiz İstanbul’da yatırımın yeni adresi olmaya aday. Bu yıl içinde inşasına başlamayı planladığımız bir diğer projemiz, İstanbul’un en hızlı değerlenen bölgelerinden Halkalı-Atakent’te yükselecek Terrace Su. İstanbul’un en prestijli caddesi olan Bağdat Caddesi’nde de ‘terrace’ çağını başlatacak. Terrace Cadde 251 de, göz alıcı mimarisi ile dikkatleri üzerine çekecek. Bağdat Caddesi’nde başlayacağımız diğer iki projemiz ise Terrace Aktan ve Terrace Ihlamur.” Basın Ekspres’teki yeni projeleri Terrace Home’un tamamının, daha inşaata başlamadan yabancı bir fona satıldığını söyleyen İnan, Ambarlı’da da yeni bir projeye başlamayı planladıklarını kaydetti. 50. yıllarını kutladıkları 2015 yılında; Fortune Dergisi’nin “Türkiye’nin En Büyük 500 Şirketi” listesine 305., “Satışlarını en çok artıranlar” listesine 5. sıradan güçlü bir giriş yaptıklarını söyleyen İnan, “2014 yılının performansı en yüksek şirketleri arasında da yerimizi aldık. Bu prestijli listede yer almanın gururu ve faaliyet gösterdiğimiz tüm sektörlerde bölgesel lider olma vizyonumuzla büyümeye ve hedeflerimizi büyütmeye devam ediyoruz” dedi.

Haberin Devamı

VİALAND TEMAPARK VE AVM
Via Properties & Gürsoy Grup

BU YIL DA KATILACAK
VIALAND Temapark ve AVM geçen yıl Sign of the City’de tamamlanan ‘En İyi Sosyo-Kültürel Yapı’ ödülünü aldı. Türkiye inşaat sektöründe dünya ile rekabet halinde olduğunu ve Türkiye’de başarılı projeler hayata geçirildiğini belirten Via Properties ve Gürsoy Yatırım Ortaklığı Eş Başkanı Coşkun Bayraktar, “Sign of the City gibi başarıların değerlendirildiği ve ödüllendirildiği yarışmalar her zaman verimli oluyor. Sektörün tüm önde gelenlerini bir araya toplayan, dünya çapında projelerin yarıştığı, arkasında Hürriyet gibi ‘medyanın amiral gemisi’ olarak tabir edilen bir gazetenin yer alması aldığımız ödülü daha anlamlı kıldı. Biz geçen sene Vialand’la gerçekten gurur duyduğumuz bir ödül aldık ve bu sene Türkiye’de örneği olmayan iki vizyon projemiz Viaport Marina ve Viaport Venezia’yla adayız. Umuyorum bu sene vitrinimizdeki Sign of the City ödül sayısını 3’e çıkartacağız” dedi.

2 YAKAYA YATIRIM
Avrupa ve Anadolu yakasındaki projeleri hakkında bilgi veren Bayraktar, İstanbul Tuzla’daki Viaport Marina’da marina, alışveriş adası, tema park, akvaryum, otel ve iş merkezinin bir arada yer aldığını belirtti. Marina, alışveriş adası ve tema parkın aktif olarak hizmet verdiğini belirten Bayraktar, “Öyle ki açıldığımız ay 800 bin kişiyi ağırladık. Akvaryumu, oteli ve iş merkezini ise 2016 yılının ilk yarısında açmayı planlıyoruz” dedi. Viaport Venezia konut projesinin ise Venedik konseptiyle tasarlandığını söyleyen Bayraktar, 2 bin konut, alışveriş merkezi ve ofislerden oluşan karma bir projede konut teslimlerine başladıklarını, alışveriş merkezinin de hizmete girdiğini ifade etti. Yurtdışında da büyüme hedefleri olduğunu belirten Bayraktar, “Florida ve New York’ta iki tane alışveriş merkezi satın alıp, renove ederek Viaport markasını yurtdışına taşıdık. Amerika’da Viaport bayrağımızı dalgalandırıyoruz. Viaport Türkiye’nin ulusal markası olarak yoluna devam edecek” diye konuştu.

Haberin Devamı

DENİZLİ HÜKÜMET KONAĞI/ İTO VE ÇEVRE DÜZENLEMESİ PROJESİ/ KÜÇÜKÇEKMECE MEYDANI VE ÇEVRESİ
Sepin Mimarlık

3 ÖDÜL ALDI
GEÇEN yıl Sign of the City’de 3 ödül Sepin Mimarlı projelerine gitti. Denizli Hükümet Konağı devam eden ‘En İyi Dönüşüm’ ödülüne, İstanbul Ticaret Odası ve Çevresi Düzenleme Projesi ‘Konsept Kentsel Tasarım Jüri Özel Ödülü’ne, Küçükçekmece Meydanı ve Çevresi Kentsel Tasarım projesi ise ‘Konsept Kentsel Dönüşüm Juri Özel Ödülü’nü kazandı. Ödül töreni ile ilgili görüşlerini paylayan Yavuz Selim Sepin, “Duayenlerden oluşan bir jüriden, bir gecede 3 ödül almak rüyalarda bile az rastlanır bir olaydır. Size şunu söyleyebilirim ki 45 yıllık meslek hayatımın en gururlu ve en mutlu gününü yaşadım. 300’e yakın ulusal ve uluslararası mimari proje yarışmasına katıldım, yüzün üzerinde çeşitli kategorilerde ödüller kazandım ama bunun yeri ve değeri benim için çok farklı oldu. Takdir edilmenin gururunu yaşadım” diye konuştu.

EMLAK KONUT İLE ÇALIŞACAK
Bu yıl yapılacak yarışmada genç mimarlara da yer verilmesini sevindirici bir gelişme olarak değerlendiren Sepin, “Her tarafta bir ‘Awards’ (yarışma) enflasyonunun yaşandığı, sahte ödüllerin kol gezdiği, artık yarışma kelimesinin değerini yitirdiği dönemde gerçek ve anlamlı bir yarışmanın gelecek yıllara da etkisini sürdürmesini dilerim” dedi. Sign of the City’de ödül töreninde davetliler arasında bulunan Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum’un tören sonrası Sepin Mimarlık ile çalışmaya karar verdiğini belirten Yavuz Selim Sepin, “Murat Kurum davet ederek bizimle çalışmak istediklerini belirtti. Daha öncede bu kurumun açtığı ‘7 iklim 7 bölge, geçmişten geleceğe mimari proje’ yarışmasında ödül aldığımız Başakşehir Kayabaşı konutları ve eğitim tesisleri projesinin uygulama projelerinin yapılması için Emlak Konut GYO ile çalışmaya başladık ve şu anda ruhsat aşamasındayız. Diğer projelerimizin büyük çoğunluğu beklemekte olup seçimden sonraki belirsizliğin etkisinde olduğunu düşünmekteyiz” dedi.

Haberin Devamı

PRİMEMALL GAZİANTEP
Prime Development

GURUR VERİCİ
EYLÜL 2013’te 150 milyon dolar yatırımla hayata geçen Primemall Gaziantep, geçen yıl Sign of the City’de ‘En İyi Alışveriş Merkezi’ ödülüne değer görüldü. Primemall Gaziantep’in mottosunun ‘şehrin farklı alışveriş merkezi’ olduğunu belirten Prime Development CEO’su Dr. Artuğ Çetin, “Açıldığı günden bu yana bu mottosunu destekleyen çalışmalara imza atan Primemall Gaziantep projemiz önce European Property Awards (Avrupa Gayrimenkul Ödülleri) tarafından Avrupa’nın ‘En İyi Perakende Geliştirme’ ve ‘En İyi Perakende Mimari’ ödüllerine layık görüldü. 2014 yılında da Türkiye’nin önde gelen inşaat, gayrimenkul projelerinin ödüllendirildiği, Türkiye’de ilk kez verilen Sign of the City Ödülleri’nde ‘En İyi Alışveriş Merkezi Projesi’ seçildi. Türkiye’nin önde gelen firmalarının katıldığı bu yarışmada rakiplerimizden ayrışarak ödül kazanmak bize büyük gurur verdi. Farklı alışveriş merkezi mottomuzu güçlendiren bu ödül bizim için önemli bir prestij kaynağı oldu. Bu ödül ile hem iddiamızı kanıtlamış olduk hem de sonrasında yapacağımız çalışmalar açısından bizi bir adım ötesine taşıdı ve şimdi de yeni projelerimize yöneldik” diye konuştu.

YENİ AVM’LER YAPACAK

Primemall Gaziantep hakkında bilgi veren Çetin, 4 katta toplam 174 mağazası ile hizmet verdiklerini dile getirdi. 58 bin metrekarelik kiralanabilir alana sahip alışveriş merkezinin yüzde 98 doluluk oranına sahip olduğunu söyleyen Çetin, açıldığı ilk yıl yaklaşık 10 milyon kişiyi ağırladıklarını ifade etti. Prime Development olarak Türkiye’deki yatırımlara hızla devam edeceklerini belirten Çetin, İskenderun, Antakya ve Gaziantep’in ardından Sivas’ta da 200 milyon lira yatırımla yeni bir AVM’nin temelini attıklarını dile getirdi. Çetin, “Henüz planlama aşamasında olan başka projelerimiz de var. 2015 yılını yeni bir yatırımla kapatırken 2016’da yapacağımız ilk yatırımların da planlamasına başlamış bulunuyoruz. Önümüzdeki 5 yıl içerisinde toplam 1 milyar dolarlık portföy değerine ulaşmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı


Yenilik Jüri Özel Ödülü
Nef- Timur Gayrimenkul

PRESTİJLİ YARIŞMA
TÜRK gayrimenkul ve inşaat sektörünün son 15 yıldır büyük bir gelişim ve atılım içerisinde olduğunu belirten Nef Yönetim Kurulu Üyesi Erden Timur, “Hayata geçirilen pek çok güzel proje ile markalar dünyaya açılmaya çalışırken, ülkemizin de çehresi ve yaşam anlayışı değişiyor. Bu iyiye gidiş şüphesiz ki sürdürülebilir olmalı. Bir sabun köpüğü etkisinden öteye geçmek için ekonominin lokomotifi olan bu sektöre de ilham ve inanç aşılamak gerekiyor. Bu anlamda yarışmalar önem taşıyor. Dünyanın her yerinde yarışmalar bir prestij ve teşvik misyonu taşır. Sign of the City yarışması da bu misyonu ve sorumluluğu yüklenen önemli bir oluşum” dedi.

MOTİVE EDİYOR
Nef olarak, Türkiye’nin önde gelen markalarının yanı sıra üst düzey bürokratların da katılım gösterdiği, Sign of the City Awards 2014 yarışmasında, gecenin en prestijli ödüllerinden biri olan “Sektörde Yenilik Jüri Özel Ödülü”ne layık görüldüklerini hatırlatan Timur, şunları söyledi: “Bu şu anlama geliyor. Her biri birbirinden değerli jüri üyesi, bizim azmimizi, isteğimizi, yenilikler getirmek konusundaki hırsımızı ve en önemlisi de işimize olan aşkımızı takdir ediyor. Bu bizim anlaşıldığımızı gösteriyor ve daha iyisini yapmak konusunda bizi motive ediyor.”

NEW YORK İÇİN ÇALIŞIYOR
İstanbul’daki 5 projelerini 2016 yılı içinde teslim etmeyi planladıklarını belirten Erden Timur, Ataköy projeleri ile İş GYO ortaklığında inşa ettikleri Topkapı projelerinde çalışmaların sürdüğünü ifade etti. Yurtdışında da hedef büyüttüklerini söyleyen Erden Timur, “New York’un kalbi Manhattan’da hayata geçirmeyi planladığımız Empire State’e komşu olan ve her katıldığı yarışmadan ödülle dönen Nef New York projemizin çalışmalarını sürdürüyoruz” dedi.

ACIBADEM ÜNİVERSİTESİ KEREM AYDINLAR KAMPÜSÜ
Acıbadem Sağlık ve Eğitim Vakfı
GEÇEN yıl gerçekleşen Sign of the City Awards’ta, tamamlanan projeler kategorisinde ‘En İyi Eğitim Projesi’ ödülünü Acıbadem Sağlık ve Eğitim Vakfı tarafından hayata geçen Acıbadem Üniversitesi Kerem Aydınlar Kampüsü kazandı. Vakıf tarafından ödül ile ilgili yapılan değerlendirmede, “Ödüllerin, inşaat ve gayrimenkul sektörünün uluslararası normlara taşıma ve sektörü daha iyiye teşvik etmek amacını önemli buluyoruz. Yarışmanın sektöre canlılık getireceğine ve daha efektif projelerin üretilmesine katkı sağlayacağına inanıyoruz” denildi. Ödüle değer görülen Acıbadem Üniversitesi Kerem Aydınlar Kampüsü’nün sosyal olanaklarıyla öne çıktığını belirten Acıbadem Sağlık ve Eğitim Vakfı yetkilileri şunları söyledi: “Son yıllarda sık duyulan, genellikle şehir merkezinden uzak, özelleştirilmiş üniversite tarzı eğitime alternatif olarak tasarlanmıştır; öğrencilerine kent yaşamına doğrudan eklenen, kent dokusu içinde özel bir kampüs hayatı sunuluyor. Bununla birlikte estetik ve yaratıcı mimarisiyle dikkat çeken Acıbadem Üniversitesi, Türkiye’nin ilk tematik üniversitesi. Ülkemizde bir ilk olan simülasyon merkezi sayesinde ameliyat eğitimleri, sanal ortamda yapılıyor. Tüm eğitim programlarında kullanılan ve gerçek hastayla karşılaşmadan önce, onlarca farklı senaryo ile pratik eğitim veren Klinik Simülasyon ve İleri Düzey Endoskopik/Robotik Cerrahi Eğitim Merkezi CASE, dünyanın önde gelen merkezleri arasında. Sağlık eğitiminde bir çekim merkezi haline gelen CASE’de, şu ana kadar çoğu yurt dışından gelen 8 bine yakın öğrenci ve uzman eğitim aldı.”

YENİ YATIRIMLAR YAPILIYOR
Devam eden 3 projeleri olduğunu belirten yetkililer, Taksim Hastane’nin yapımının tamamlanmak üzere olduğunu, 90 bin metrekareye sahip Altunizade Hastanesi’nde inşaatın devam ettiğini, Maslak Hastanesi’nin de 45 bin metrekareden 125 bin metrekareye çıkaracaklarını dile getirdi. Anadolu yakasında birkaç noktada hastane projeleri için görüşmelerin sürdüğünü söyleyen yetkililer, “Yurtdışı yatırımlarımıza gelince; 2011’de Makedonya’da Acıbadem Sistina Hastanesi ve 2014’de Kuzey Irak’ta Faruk Medical City ile elde ettiğimiz yurtdışı tecrübelerimizi ve başarılarımızı başka coğrafyalarda da yansıtmaya devam ediyoruz. Bu yıl içinde Hollanda’nın Rotterdam şehrinde Acıbadem Uluslararası Tıp Merkezi’nin hizmete girmesini planlıyoruz. Bu merkez sayesinde Türkiye’de sağlık hizmeti alanlar Hollanda’da da tetkiklerini ve takiplerini yaptırabilecekler. Yurt dışı büyüme hedeflerimiz doğrultusunda başta Rusya olmak üzere Orta ve Doğu Avrupa bölgesinde gerçekleşmesi muhtemel satın alma ve yeni hastane yatırımları ile ilgili görüşmeler yapmaktayız. Önümüzdeki senelerde de yeni sağlık yatırımlarımız hız kesmeden devam edecek” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!