Sicil affı ve prim desteği

Güncelleme Tarihi:

Sicil affı ve prim desteği
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 07, 2013 00:00

28 Şubat’ta memuriyetten çıkarılanlardan disiplin affıyla geri dönenlerin primlerini devlet ödeyecek.

Haberin Devamı

Afla üniversiteye dönenlere de kamuya giriÅŸte yaÅŸ ayrıcalığı getirildi. TBMM Genel Kurulu’nda 3 gündür görüşülen torba teklifte yapılan deÄŸiÅŸikliÄŸe göre, 28 Åžubat 1997 tarihinden sonra verilen disiplin cezaları nedeniyle memuriyetten çıkarılanlardan gerekli ÅŸartları taşıyanlar kamu kurum ve kuruluÅŸlarında yeniden göreve atanabilecek, yeniden göreve alınmalarında bütçedeki kadro kısıtlamaları uygulanmayacak. 28 Åžubat 1997 ile 23 Nisan 1999 tarihleri arasında disiplin cezası alıp aftan yararlananların sigorta primleri de atandıkları kurumları tarafından ödenecek. Bir baÅŸka deÄŸiÅŸiklikle de, 1990 yılından torba teklifin yasalaşıp yürürlüğe girdiÄŸi tarihe kadar olan süre içinde, aday memur statüsünde görev yaparken disiplin cezası veya olumsuz sicil aldığı gerekçesiyle memurluktan atılanların yeniden göreve dönemelerine olanak saÄŸlandı.Â

YAŞ SINIRI GEÇERLİ OLMAYACAK

12 Eylül’den bu yana disiplin cezası alarak üniversitelerden atılıp, daha sonra çıkarılan öğrenci affı ile okulunu bitirenlerin kamuda işe alınmalarında da yaş sınırı aranmayacak. Değişiklikle, üniversiteden atıldığı için okulunu yarım bırakan ancak daha sonra okulunu bitirenler kamuya girişte uygulanan yaş sınırlamaları 2 yıl süreyle geçerli olmayacak.

KKTC DAYANIÅžMASI

Teklifle getirilen diğer yenilikler de şöyle:  Emekli Sandığı Kanunu hükümlerine tabi olarak çalışmaya başlayan ve yükümlü bulunduğu zorunlu hizmet süresini tamamladığı halde 12 Ekim 2012 tarihi itibariyle borçlanma hakkını kullanmamış olanlara da 3 aylık yeni bir başvuru süresi tanınacak.
Herhangi bir nedenle KKTC’de bulunan ve Türk vatandaşı olan genel sağlık sigortalısının ve bakmakla yükümlü olduğu kişilerin sağlık hizmetleri yurt dışında sağlanabilecek. Sağlanan sağlık hizmetlerinin kurumca karşılanacak bedelleri yurt içinde sözleşmeli sağlık hizmet sunucularına ödenen tutarı geçemeyecek. Ödenen tutarı geçen kısım, kişilerin kendilerince karşılanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!