Sıcak ve soğuk tasarrufu

Güncelleme Tarihi:

Sıcak ve soğuk tasarrufu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2018 22:12

Havalar soğumaya başladı ve birkaç haftaya kalmaz ısıtma sistemleri çalışmaya başlar.

Haberin Devamı

Isıtma sistemleri denilince ilk akla gelen cihazlar ise kombiler. 21 Nisan 2018 itibariyle yoğuşmasız yani hermetik kombilerin üretimi Türkiye’de yasaklandı. Elde kalan stoklardan dolayı hermetik kombi modelleri satışta olsa da, kullanıcıların yoğuşmalı kombi almaya dikkat etmesi gerekiyor. Yoğuşmalı kombilerin en büyük avantajı ise tasarruf. Bu kombilerle yüzde 25’e varan tasarruf sağlamak mümkün. Son yıllarda tüketicilere sunulan yeni bir yoğuşmalı kombi teknolojisi de var. O da ‘Premix.’ Geleneksel yoğuşmalı kombiler daha fazla yakıt tüketirken, premix teknolojisi kullanıcıların tasarrufunu arttırıyor. Bu teknolojiye bir de internete bağlanan akıllı oda termostatları eklenince tasarruf katlanıyor. Biz de bu hafta kombilerdeki son teknolojileri araştırdık.

Haberin Devamı

AKILLI KUMANDA

Bosch’un geliştirdiği ‘Condens 7000i’, ‘CT100’ isimli akıllı oda kumandası ile kullanıldığında farklı bir deneyim sunuyor. Kumanda Wi-Fi ile internete bağlanıyor ve akıllı telefonlardaki ‘Bosch Control’ uygulamasıyla kontrol ediliyor. Model ilk kurulduğunda evde yaşayanların 1 haftalık ısınma ihtiyaçları takip ediliyor. Bu ihtiyaçlara göre haftalık ısınma programı çıkarılıyor. Condens 7000i: 5 bin 899 TL

ISITMADA VE SUDA

Alarko Carrier’ın geliştirdiği Seradens Super Plus birden çok sarım tekniği kullanılıyor. Bu sayede hem kalorifer peteklerinin ısıtıldığı su için  hem de kullanım suyunu ısıtmak için yoğuşmalı teknolojisi kullanılıyor. 5 bin 233 TL’den başlıyor.

HİBRİT KULLANIM

ARÇELİK’in kombi modeli ‘CS Neo plus 25’in dikkat çeken özellikleri arasında farklı kaynaklardan gelen sıcak suyun hibrit bir şekilde kullanılabilmesi geliyor. Örneğin; evde güneş enerjisi varsa, buradan gelen sıcak suyu bu modelde kullanabiliyorsunuz. 8 bin 510 TL

SESSİZ ÇALIŞMA

BAYMAK’ın geliştirdiği modellerden biri ‘IDEE’ serisi. Bu serinin en büyük özelliği kompakt tasarımı. 54 cm’lik uzunluğa sahip olan model, dar alanlara sığabiliyor. IDEE serisinin öne çıkan diğer bir özelliği ise sessiz olarak çalışması. . Modelin 20, 24, 30 ve 35 kW olmak üzere 4 farklı kapasite seçeceği var. 5 bin 299 TL’den başlıyor.

Haberin Devamı

KÜÇÜK EVLER İÇİN

DEMİRDÖKÜM Atromix modeli ile düşük metrekareli evler için de seçenek sunuyor. Model, 138 metrekareye kadar olan evleri ısıtabiliyor. Ayrıca Demirdöküm’ün ‘Migo’ isimli akıllı termostat modeli de tasarruf oranını yüzde 30’da kadar çıkarıyor.
Atromix 4 bin 459 TL’den başlıyor. Migo 999 TL

4 FARKLI KAPASİTE

E.C.A.’nın geliştirdiği yeni modellerin başında ‘Proteus’ serisi bulunuyor. 4 farklı seçeceğe sahip olan Proteus modellerinde 24 kW, 28 kW, 30 kW ve 35 kW kapasiteleri tüketicilere sunuluyor. Bu da ısıtılmak istenilen mekanın büyüklüğüne göre esnek seçim imkanı sunuyor. Ayrıca modelde, toplam çalışma ve cihazın açık kalma zamanına göre ürünün bakım zamanını kullanıcıya hatırlatılıyor. 4 bin 420 TL’den başlıyor. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!