SİAD'lar bu kez Urfa'da buluşacak

Güncelleme Tarihi:

SİADlar bu kez Urfada buluşacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2000 00:00

Haberin Devamı

TÜSİAD'ın ağabeyliğinde biraraya gelen SİAD'ların bu yılki büyük buluşması Urfa'da olacak. Kasım ayında dördüncüsü gerçekleştirilecek zirve ilk kez, Güneydoğu'da yapılacak. Zirve öncesinde SİAD Başkanlar Kurulu yine Doğu'da bir ilde Ağrı'da biraraya gelecek.

TÜRKİYE'nin farklı yörelerinde faaliyet gösteren SİAD'ları (sanayici ve işadamları dernekleri) biraraya getiren zirvelerin dördüncüsü bu yıl Urfa'da yapılacak. 15-16 Kasım tarihlerinde yapılacak olan SİAD Zirvesi, Güneydoğu'da gerçekleşecek. Bunun öncesinde yapılacak olan Başkanlar Kurulu Toplantısı için de yine Doğu'da bir il seçildi. 1 Eylül'de yapılacak bu toplantının adresi ise Ağrı.

TÜSİAD'ın TÜSİBAK, ESİAD ve GÜNSİAD'la birlikte öncülük ettiği SİAD'ların ortak bir platformda buluşması fikri bundan dört yıl önce gerçeğe dönüştü. İlki Ekim 1997'de İstanbul'da yapılan SİAD Zirvesi TÜSİAD'ın ev sahipliğinde gerçekleşti. Amaç sadece aynı çatı altında örgütlenmek değil, somut projelerde biraraya gelmek için bir platform oluşturulmasıydı. İkinci SİAD Zirvesi, Aralık 1998'de Bursa Uludağ'da yapıldı. Geçen yıl kasım ayındaki üçüncü zirvede ise SİAD'lar Mersin'de buluştu.

NEDEN URFA?

SİAD Başkanlar Kurulu bundan iki yıl önce Diyarbakır'da buluşmuştu. Ancak, bu yıl ilk kez Güneydoğu, SİAD Zirvesi'ne ev sahipliği yapacak. Üçüncü SİAD Zirvesi sonunda açıklanan bildiride Güneydoğu'ya dikkat çekilerek, ‘‘Güneydoğu Anadolu sorunumuz çağdaş ve gerçekçi yaklaşımlarla irdelenmeli ve buradan duyulan şikayetlerin giderilmesi hususunda ciddi adımlar atılmalıdır’’ denilmişti.

Urfa, GAP'ın merkezi olması açısından önem taşıyan bir il. Toplantının ev sahibi doğal olarak ŞUSİAD. Ancak Ata Grubu ile Urfa'da hayvancılığa yönelik büyük bir yatırımı bulunan Koç Holding de bir anlamda zirvenin evsahipliğini üstlenecek. Zaten TÜSİAD bünyesinde zirve ile ilgili komisyonun başkanlığını da Mustafa Koç yürütüyor. Zirvede, hükümet programı ve ekonomi gibi genel konuların yanı sıra, bölgenin refah düzeyinin artırılması için yeni yatırımlar gerektiğinin üzerinde durulacak.

Urfa'daki zirvenin son hazırlıkları için daha önce Ağrı'da buluşacak olan başkanların gündeminde ise DAP Projesi yer alıyor. TÜSİAD Başkanı Erkut Yücaoğlu ve ASİAD Başkanı Erdal Batmaz'ın birer konuşma yapacağı Ağrı Başkanlar Kurulu toplantısında, İMKB Başkanı Osman Birsen de, ‘‘KOBİ'lerin sermaye piyasaları yoluyla finansmanı’’ konulu bir konuşma yapacak. Bu arada işadamları Balık Gölü, İshakpaşa Sarayı, Meteor Çukuru, Doğubeyazıt ve Diyadin'i de gezecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!