Shopping Fest’te devlet ve özel sektör el ele yürüdü, Dubaili çok şaşırdı

Güncelleme Tarihi:

Shopping Fest’te devlet ve özel sektör el ele yürüdü, Dubaili çok şaşırdı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2011 00:00

İstanbul Shopping Fest’te (İSF) özel sektör ve devletin birlikte hareket etmesi, 15 yıldır alışveriş festivali düzenleyen Dubai’yi şaşırttı. Dubai Shopping Fest CEO’su İbrahim Karmostaje, Yılmaz Yılmaz’a, “Özel sektör-devlet işbirliğini nasıl sağladınız” diye sordu.

Haberin Devamı


İSTANBUL’da 18 Mart’ta başlayan ve salı günü sona erecek olan İstanbul Shopping Fest (İSF) kapsamında, özel sektör ve devletin birlikte hareket etmesi, 15 yıldır alışveriş festivali düzenleyen Dubai’nin yetkililerini de şaşırttı. İstanbul Shopping Fest’i merak edip hafta içinde İstanbul’a bilgi almak için gelen Dubai Shopping Fest CEO’su İbrahim Karmostaje ve ekibinin festivalin tüm ayrıntıları öğrenmek istediğini söyleyen İstanbul Shopping Fest İcra Kurulu Eş Başkanı Yılmaz Yılmaz, “Bize ‘15 yıldır en zorlandığımız konu bu. Özel sektörle kamunun işbirliğini nasıl sağladınız’ diye sordular” dedi.
Dubaililer endişelendi
İstanbul’a gelen Dubai Fest’in CEO’su İbrahim Karmostaje, Pazarlama Direktörü Suhaila Ghubash ve Uluslararası Pazarlama Yöneticisi Buti Al Masood’un incelemelerde bulunduğunu ve çalışmalarla ilgili bilgi aldığını belirten Yılmaz Yılmaz, şunları söyledi: “Dubai Fest’in yetkilileri İSF’ye hayran kaldı ve kısa sürede bu başarıyı yakalamasına şaşırdı. İnce ayrıntılara kadar herşeyi nasıl yaptığımızı sordular. Sonuçta İstanbul tarihi dokusuyla zaten yarışa Dubai’den 1-0 önde başlıyor. Onlar da bunun farkında. Epey endişeleniyorlar.”
Yabancı kartta artış
Yılmaz Yılmaz, Bankalararası Kart Merkezi’nden aldıkları verilere göre yabancı kartlarla yapılan alışverişlerin geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 70 arttığını söyledi. ISF Platform Başkanı Mehmet Büyükekşi ise Paskalya dönemini hatırlatarak, “Festival 26 Nisan’da sona erecek. O güne kadar bu sayı Paskalya’nın da etkisiyle daha da artarak yüzde 100’e ulaşacaktır” derken, sadece İstanbul’un değil; Türkiye’nin yüz akı olan bu organizasyonun bundan sonraki senelerde de gelişerek büyümeye devam etmesini dilediğini, hem kamu hem de özel sektörü bir araya getiren bu organizasyona destek veren tüm kuruluşları kutladığını kaydetti.

Haberin Devamı

Alışverişi kadınlar yaptı, otomobilleri erkekler kazandı

İSTANBUL Shopping Fest (ISF) boyunca alışverişi ağırlıkla kadınlar yaparken, kartlı ödeme sistemleriyle her 40 liralık alışverişte hediye edilecek toplam 20 Renault marka otomobilin ilk talihlileri erkekler oldu. Dün Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ve oyuncu Kıvanç Tatlıtuğ’un da katıldığı törenle çekilişle belirlenen 6 kişiye otomobilleri hediye edildi. Şenol Tunç, Ömer Sökükçü, Cengiz Yılmaz, İlker Özen, Yusuf Çakmak ve Filiz Hatipoğlu’ndan oluşan talihlilerin arasında yalnızca bir kadın vardı. Bunun üzerine Yılmaz Yılmaz, “Kadınlar çok alışveriş yapıyor ama daha çok eşlerinin kartları ya da ek kartları kullanıyorlar. Belki bundan sonraki arabalar kadınlara çıkar” dedi. Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar ise, “20 Renault otomobilden birini kazanmak için çekilişe katılma hakkı kazandırdı. Bu büyük kitlenin arasından, 5 kişi Megane Coupe ve 15 kişi Clio HB sahibi olacak. Bugün ilk anahtar teslimlerini gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Tatlıtuğ da alışverişte

OYUNCU Kıvanç Tatlıtuğ, talihlilerin arabalarını teslim ettikten sonra, soruları yanıtladı. İstanbul Shopping Fest kapsamında kendisinin de alışveriş yaptığını ve avantajlardan yararlandığını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!