Shell, istasyon satışını erteledi

Güncelleme Tarihi:

Shell, istasyon satışını erteledi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 1998 00:00

Haberin Devamı

Shell, Türkiye'deki akaryakıt istasyonları ile Ataş Rafinerisi'ndeki yüzde 27'lik hissesinin satış işlemlerini erteledi. Shell tarafından yapılan açıklamada, bazı basın organlarında yeralan ve Shell'in Türkiye'deki istasyonları ile Ataş Rafinerisi'ndeki satış işlemleri için anlaşmanın sağlandığı şeklindeki haberlerin doğru olmadığı bildirildi.

Akaryakıt istasyonları ile Ataş Rafinerisi'ndeki hisselerin satışı için alıcı aranması faaliyetlerine haziran ayında başlandığı kaydedilen açıklamada şöyle devam edildi:

‘‘Bu faaliyetler, geçtiğimiz birkaç hafta içinde bazı potansiyel alıcılar ile yapılan görüşmelerle sürdürülmüştür. Bununla beraber, medyada çıkan haberlerin aksine söz konusu görüşmeler bir satış kararı ile sonuçlanmamış ve Shell, alıcı aranması işlemlerenin devam ettirilmemesi kararını almıştır.’’

ALICILAR YETERSİZ

Shell açıklamasında, bu kararın alınmasına neden olarak, alıcılardan hiçbirinin Shell tarafından belirlenen ticari kriterleri tamamen karşılayamamış olmasını gösterdi. Açıklamada, ‘‘Alıcı araştırmasına ilişkin alınan ilk ticari karar, Shell'in global ölçekte yapmış olduğu bir iş portföyü değerlendirmesine dayanmakta olup, Shell, global iş şartları çerçevesinde yerel gelişmeleri gözlemlemeye ve değerlendirmeye devam edecektir’’ denildi.

5 TALİP VARDI

Shell'in 550 milyon dolarlık taban fiyat belirlediği akaryakıt istasyonları ve Ataş hisseleri için 17 teklif gelmişti. Yapılan eleme sonucu bu teklifler beşe indirilmişti. Elemeden sonra Shell, Koç Holding, Sabancı Holding, Türk Petrol, Çukurova Holding ve Demirören ile pazarlığa başlamıştı.

Shell yetkilileri bir süre önce basına yaptıkları açıklamada, akaryakıt istasyonlarının ve Ataş Rafinerisi'ndeki hisselerinin satışına gerekçe olarak, kredilerin pahallılanmasına yol açan yüksek enflasyonu ve kaçak akaryakıt ürünlerini göstermişti.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!