"SGK da tatil günleri mesai yapmalı"

Güncelleme Tarihi:

SGK da tatil günleri mesai yapmalı
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2011 10:26

Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Başkanı Nurettin ÖZGENÇ, Kamu Alacaklarının Yeniden Yapılandırılması Yasası kapsamında Sosyal Güvenlik Kurumunun da (SGK) vergi daireleri gibi tatil günlerinde de çalışmasını istedi.

Özgenç, yazılı açıklamasında, yeniden yapılandırma ile birçok kişinin borçlarını yapılandırdığı gibi yüklü faiz ödemekten de kurtulduğunu belirterek, yasadan yararlanmak isteyenlerin 2 Mayıs'a kadar ilgili kurumlara başvuru yapması gerektiğini hatırlattı.

Özgenç, yasa ile getirilen vergi ve prim borçlarının indiriminden faydalanmak isteyenlerin ilgili kurumlarda yoğunluğa neden olduğunu belirterek, bazı kamu dairelerinde ise yeterli personel olmamasından ve aşırı yığılmalar nedeniyle vatandaş ile çalışanlar arasında tartışma yaşandığını kaydetti.

Vergi dairelerinde yoğunluğu azaltmak için cumartesi ve pazar günleri de mesai yapıldığını anlatan Özgenç, şöyle devam etti: “Maliye ile birlikte en büyük alacaklı kurum olan Sosyal Güvenlik Kurumuna da yoğun bir şekilde başvurular yapılıyor. SGK il müdürlükleri ve merkezleri önünde sabahın erken saatlerinden itibaren vatandaşlar sıraya giriyor. Ancak borcunu öğrenmek için bile saatlerce kuyrukta bekleyenler ağır işleyen bürokratik işlemler yüzünden haklı olarak tepki gösteriyor. Kurumun Alo 170 yetkililerine konuyu ilettiğimizde tatil günleri mesai yapmadıklarını belirtmişlerdir. SGK da aşırı taleplere yetişebilmesi için vergi daireleri gibi tatil günleri mesai yapmalı. Bu sayede soruna çözüm getirilebilir.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!