Sezon Pirinç’e İtalyanlar talip

Güncelleme Tarihi:

Sezon Pirinç’e İtalyanlar talip
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2008 00:57

Pirinç sektörünün önde gelen firmalarından Sezon Pirinç'in faaliyetleri İtalyanlar'ın dikkatinden kaçmadı. <1>Yeni

Haberin Devamı

Türkiye’de pirinç alanında faaliyet gösteren şirketler iki ana grupta toplanıyor. Bir grup sadece çeltik işleyip çuvalla toptan satış yaparken, diğer grup çeltik işleyen tesislerden aldığı pirinci paketleyerek nihai tüketiciye ulaştırıyor.

Sezon Pirinç ise her iki grupta da faaliyet gösteren, bu sektörde markalaşan az sayıdaki şirketlerden biri. Şirket, üretim kapasitesi olarak da ilk sıralarda yer alıyor. İpsala’da Türkiye’nin ilk ve tek entegre pirinç işleme tesisi, pazara yılda 50 bin ton işlenmiş pirinç sunuyor. Hem yerli hem de Amerikan pirinci işleyen ve kendi markasıyla yaygın perakende zincirleriyle tüm Türkiye’ye pazarlayan şirket, farklı damak tatlarına yönelik Risotto gibi pirinç türlerini de piyasaya sunuyor. Şirketin ayrıca çeltik kabuğundan elektrik üretimi projesine de adım attığı biliyor.

Haberin Devamı

İTALYANLARDAN TEKLİF VAR

Ekonomist Dergisi'nin haberine göre, Sezon Pirinç’in piyasadaki bu faaliyetleri yabancıların da ilgisini çekti. Sezon Pirinç Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erdoğan, bunu doğruladı. Şirketlerinin özellikle İtalyan şirketlerden ortaklık teklifi aldığını söyleyen Erdoğan, “Gıda alanında yabancı ilgisi söz konusu. Türkiye’nin AB’ye entegre olmasına ilişkin olarak bu tür teklifler alıyoruz. İtalyan şirketler Romanya’da bu tür ortaklıklar kurdular. Türkiye’de de bunu düşünüyorlar” diyor. Ancak yapılan tekliflere karşın Sezon Pirinç’in ortaklık düşünmediğini söyleyen Erdoğan, şirketin yurt dışında kendi markası ile büyümeyi planladığını belirtiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!