Sevgililere 2.8 trilyonluk gül

Güncelleme Tarihi:

Sevgililere 2.8 trilyonluk gül
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2000 00:00

Haberin Devamı

14 ŞUBAT Sevgililer Günü'nde, 2.8 trilyon liralık toplam 700 bin adet gül satılması bekleniyor. Türkiye'deki gül üretimi, iç talebi karşılamada yetersiz kalınca, büyük çoğunluğu Hollanda olmak üzere, Kenya, İsrail, İran, Belçika ve Danimarka'dan gül ithal edildi.

SEVGİLİLER 14 Şubat'ta aşklarını yine kırmızı güllerle gösterecek. Bu yıl, Sevgililer Günü'nde toplam 2.8 trilyon liralık 700 bin adet gül satılması bekleniyor. Türkiye'deki gül üretimi, iç pazardaki talebi karşılamada yetersiz kaldığından, büyük çoğunluğu Hollanda olmak üzere, Kenya, İsrail, İran, Belçika ve Danimarka'dan gül ithal edildi. Sevgililer Günü'nde, yarısı İstanbul'da olmak üzere tahmini olarak Türkiye çapında çeşitli türde 2 milyon çiçek satılması bekleniyor. Interflora, bu yıl Sevgililer Günü için Ekvator, Hollanda, Kenya, İsrail gibi ülkelerden özellikle gül ve orkide başta olmak üzere bir çok çiçek çeşidi ithal etti.

Sevgililer Günü nedeniyle 300 bin adeti İstanbul'da olmak üzere tüm Türkiye'de 700 bin adet gül satılması planlanıyor. Bu güllerin fiyatı 3-5 milyon lira arasında değişirken, 1 dal orkide'nin fiyatı da 20 milyon lira ile 35 milyon lira arasında değişiyor. Türkiye'de yaklaşık 10 bin adet de orkide satılması bekleniyor.

Özellikle Ekvator'dan ithal edilen iri başlı, geniş yeşil yapraklı, koyu kırmızı güllerin geçen yıl olduğu gibi bu yıl da büyük talep görmesi bekleniyor.

700 BİN GÜL

Türkiye'deki 700 bin kişi, fiyatları 3-5 milyon lira arasında değişen bu güllere 2.8 trilyon lira ödeyecek. Ayrıca 149 ülkede 53 bin üyesi bulunan Interflora'nın Türkiye'de de 1000 resmi üyesi bulunuyor. Interflora ağını oluşturan çiçekçiler vasıtasıyla, Türkiye içi ve dünyanın her yerine bir günde çiçek göndermek mümkün olabilecek.

Şirketler sevgililer için ne yapıyor?

Altın Yatak, sevgililer için, lateks veya kaz tüyü bir buket yastık hazırladı.

On Store mağazaları, iki ünlü İtalyan markası Battistoni ve Reporter'ın, çift taraflı giyilebilen mikrofiber ve ipek karışımı kabanlarını, gömleklerini ya da kaşkol, kravatlarını sevgililere yüzde 40'a varan indirimle satacak.

Hugo Boss, gömlek, kravat gibi klasiklerin yanı sıra, kol düğmeleri, tavla takımları, şemsiyeler, puro kılıfları, çakmaklar, kalemlikler gibi değişik hediye seçenekleri de sunuyor.

Tommy Hilfiger, 11 ve 14 Şubat tarihlerinde mevcut indirim üzerinden artı yüzde 10 indirim yapıyor.

Eczacıbaşı-Avon, 14 Şubat Sevgililer Günü için hem kadınlara hem de erkeklere yönelik çok özel parfüm çeşitleri hazırladı.

Calvin Klein'in Teşvikiye Mağazası'nda yüzde 50 indirimli satışlar devam ediyor.

Altınyıldız Network, ocak ayında başlattığı yüzde 40'lık indirime Sevgililer Günü'nde de devam ediyor.

YKM'de yüzde 50'ye varan indirimler Sevgililer Günü'nde de devam ediyor.

14 Şubat'a kadar Philips Elektronik'in Akmerkez, Carrefour, Capitol standlarına uğrayanlar, sevgilisi için kendi mesajının da olduğu özel bir CD doldurabilecek.

Otel ve lokantalar ne yapıyor?

Kuruçeşme Divan'ın otantik çadırında, canlı müzik eşliğinde Sevgililer Günü için özel bir mönü hazırlandı. Mönüde, ev usulü füme balık tabağı yanında, Sevgililer Günü tatlısı da Grand Marnier Sufle. Divan Pastaneleri de Sevgililer Günü için çok özel pasta, kalp şeklinde çikolata ve çeşitli tatlılar hazırladı.

14 Şubat Sevgililer Günü'nde Kuki, özel pasta ve tatlılar hazırladı. Sevgilinize bu özel günde pasta ve kurabiyeden oluşan bir paket hediye edebilirsiniz.

Motta da 14 Şubat Günü'nü tatlandırmak amacıyla kalp şeklinde pasta ve spesiyal çikolatalar hazırladı.

The Marmara İstanbul, roof katında Boğaz manzaralı Panoroma Restaurant'ta fiyatı 22 milyon 500 bin lira olan çok özel bir mönü sunuyor.

Hilton İstanbul'un Roof Rotisseri'de yenecek yemeğin fiyatı 65 dolarken, Terrace'da içkilerin Hilton tarafından hediye edildiği yemeğin fiyatı da 42 dolar.

La Famiglia Getti'de, sevgililer için hazırlanan mönüdeki tüm yemekler kalp formatında olacak.

Japon mutfağından değişik tadlar sunan Udonya, Sevgililer Günü için kalp şeklinde Sushi'ler hazırladı.

Merit Antique Otel Sevgililer Günü'ne özel hazırlanan paket programı, özel bir akşam yemeği, oda ve kahvaltıdan oluşuyor. 2 kişilik akşam yemeği, iki kişi konaklama ve kahvaltı için toplam 99 dolar ödenecek. Sadece yemeğe katılacak konuklar ise, 30 milyon lira ödeyecek.

İstanbul'daki Hilton, Swiss Otel, Çırağan, Conrad, Crowne Plaza, The Marmara ve Polat Renaissance gibi oteller Sevgiler Günü için restoranlarında özel mönüler hazırlarken, uygun fiyatlarla konaklama paketleri de sunuyor. Akşam yemeği, oda ve kahvaltıdan oluşan konaklama paketinin fiyatı 100 dolarla 250 dolar arasında değişiyor.

Avrupalı, sevgilisine Türk çiçeği verecek

SEVGİLİLER Günü nedeniyle Antalya'dan Avrupa'ya yapılan çiçek ihracatında patlama yaşandı. Antalya'dan, İngiltere başta olmak üzere, Fransa, Hollanda, Belçika, İsviçre ve Rusya'ya son 1 ayda gönderilen kesme çiçek miktarı 16 milyon dala ulaştı.

Antalya Çiçek İhracatçıları Birliği'nden yapılan açıklamaya göre, bu rakamın Antalya'dan bir sezonda ihraç edilen çiçek miktarının yaklaşık yüzde 50'ini oluşturduğu vurgulandı.

Yurt dışına ihraç edilen çiçeklerin başında karanfil, gül, gerbera, geypsophila ve krizantem geliyor.

Antalya Çiçek İhracatçıları Birliği, son 1 ayda yurt dışına ihraç edilen 16 milyon dal çiçek karşılığı Türkiye'ye 1 milyon 686 bin dolar (951 milyar lira) döviz girdisi sağlandığı bildirildi. Son 1 ayda yapılan ihracatın, Antalya'dan tüm sezonda yapılan ihracatın yaklaşık yüzde 50'sini karşıladığını açıklayan ihracatçılar, şöyle dedi:

‘‘Bu sezon Avrupa pazarında bazı sıkıntılar yaşadık. Sevgililer Günü nedeniyle ihracatın açılması ve beklenen seviyenin üzerine çıkması sektöre rahat bir nefes aldırdı.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!