Sevan Bıçakçı’nın hayranıyım

Güncelleme Tarihi:

Sevan Bıçakçı’nın hayranıyım
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2010 00:00

Yarattığı mücevher tasarımlarıyla dünyada ün yapan Sevan Bıçakçı, Türkiye’nin sualtı zenginliklerinden esinlenerek ürettiği ‘Marmara’ koleksiyonunu, Amerika’nın en ünlü antika mücevher mağazalarından Fred Leighton’da sergiledi.

Haberin Devamı

Bıçakçı’nın tasarımlarına hayran olan Hollywood yıldızlarından Brooke Shields’in ‘Marmara’ koleksiyonuna ilgi gösterdi. ABD’nin en prestijli mücevher tasarımı ödülü ‘Couture Tasarım’ı üst üste 3 kez kazanan Bıçakçı, Fred Leighton’un kuyumun sanatsal yanına ağırlık veren bir kitleye hitap ettiğini belirterek, “Türkiye’den, bir sanatçının tasarımlarının böyle bir marka ile buluşması çok keyif verici” dedi. Brooke Shields ise, Sevan Bıçakçı’yı överek, “Yaptığı her işi, yüreğini koyarak yapıyor. Uzun suredir kendisinin büyük hayranıyım. Fred Leighton’un da hayranı olan birisi olarak, beni bu işbirliğine çağırdıkları için gerçekten mutluyum. İki isim arasındaki uyum mükemmel ötesi” diye konuştu. Shields, iki kız çocuğu biraz daha büyüdükten sonra, Türkiye’ye gitmek ve Bıçakçı’nın atölyesini görmek istediğini belirterek, “Sevan’ın da bebeği oldu. Gitmişken onun bebeğine de bakıcılık yaparım” dedi. ABD’nin önde gelen mücevher markalarından ViewPoint’in satış müdürü Scott Martin da, “Her şey el yapımı. işçilik, daha önce gördüklerimizin çok daha ilerisinde” diye konustu. ViewPoint’in Başkanı James V. DeMattei de, “Sevan mücevher severlerin favori tasarımcılarından biri olacak” dedi.

Haberin Devamı

Tasarımları doyumsuz

SEVAN Bıçakçı’nın eserlerine aşık olduğunu dile getiren Amerikan sosyetesinin ünlü isimlerinden Peri Arenas, “Tasarımlarını çok seviyorum, bence her bir parçası büyüleyici” diye konuştu. Jessica Hawkins-Harron da, Bıçakçı’nın yarattığı mücevher tasarımlarıyla ilgili olarak, “Sevan’ın mücevherlerini takmak beni heyecanlandırıyor, adeta büyüleniyorum. Öylesine parıltılı, eğlenceli ve güzel ki tasarımları, hiç bir zaman yeter demeyeceğim” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!