Setur, Midilli’yi 40 yıl işletecek

Güncelleme Tarihi:

Setur, Midilli’yi 40 yıl işletecek
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2012 00:00

Yunanistan Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından özelleştirme kapsamında ihalesi yapılan Midilli (Mytilene) Marina, 40 yıl boyunca Setur Marinaları ve Folli Follie Group bünyesindeki Hellenic Duty Free ortaklığı ile işletilecek.

Haberin Devamı

Yunanistan’ın en büyük üçüncü adası olan Midilli’de bulunan marinada 220 deniz, 35 kara park kapasitesi bulunuyor.

Kapıları açacak

Yunanistan’da düzenlenen imza töreninin ardından açıklama yapan Koç Holding Turizm, Gıda ve Perakende Grubu Başkanı Tamer Haşimoğlu, Midilli Marina’nın teknelerin kullandığı güzergah açısından hem konum olarak hem de marinacılık olarak çok stratejik bir konuma sahip olduğuna dikkati çekerken, “Yunanistan’ın büyük bir grubu ile yaptığımız bu ortaklığın iki ülke arasında ileriye dönük çok önemli kapıları açacağına inanıyorum” dedi. 1979 yılında Çeşme Altınyunus Marina ile başlayan Setur’un marinacılık yatırımlarının, Midilli Marina ile yurt dışına açıldığını vurgulayan Haşimoğlu, bundan sonraki hedeflerinin de bu yönde büyümek olduğunu söyledi. Yunanistan Kültür ve Turizm Müsteşarı Petros Alivizatos da bu sözleşmenin imzalanmasının Yunanistan’ın turistik gelişimi yolunda büyük bir adım olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

Marina sayısını 9’a çıkardık

SON üç yıl içinde Yalova ve Kaş Marinalarının da işletmeye alınması ile birlikte marina sayısını Türkiye’de 8’e çıkarttıklarını anlatan Setur Genel Müdürü Üstün Özbey, şöyle konuştu: “Bağlama kapasitesini ise 4 bin 800’e çıkarttık. Midilli Marina ile marina sayısı 9 oldu. Hem Türkiye’de hem Akdeniz çanağında hem de dünyanın her noktasındaki tüm fırsatları yakından takip ediyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!