Serinleten teknolojiler... Bunaltan sıcaklara karşı klimaya alternatif teknoloji çözümleri

Güncelleme Tarihi:

Serinleten teknolojiler... Bunaltan sıcaklara karşı klimaya alternatif teknoloji çözümleri
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2023 07:00

Sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerine çıktığı bugünlerde herkes serinlemenin yolunu aramaya başladı. Teknolojinin gelişmesiyle sadece klimalar değil her yere taşınabilen portatif serinleticiler ve yeni nesil vantilatörler de kavurucu sıcaklıklara karşı bir çözüm olarak karşımıza çıkıyor. Sıcak havalarda telefonları soğutacak teknolojiler bile artık mevcut.

Haberin Devamı

TÜRKİYE genelinde sıcaklıklar mevsim normallerinin üstünde seyrediyor. Kışın çoğu zaman daha kalın giyinerek ya da hareket ederek soğuk havanın üstesinden bir seviyeye kadar gelinebiliyor ancak yazın serinlemek için maalesef elektronik ürünlerden yardım almak zorunlu oluyor. Bu konuda bir numaralı yardımcımız ise elbette her zaman olduğu gibi yine klimalar oluyor. Sabit olanlar yanında portatif versiyonları bulunan klimalar, gelişen teknolojiler sayesinde artık eskiye oranla çok daha verimliler ve gelişmiş akıllı özelliklere sahipler.

UZAKTAN KONTROL

Günümüzde birçok klima, can sıkan “klima çarpması” sorununu tamamen ortadan kaldırmış durumda ve internete bağlanarak uzaktan kontrol edilebiliyorlar. Bu sayede örneğin işten eve gelmeden 1-2 saat önce klimayı aktif edebiliyor ve böylece serin bir yaşam alanına adım atabiliyorsunuz. Gürültü oranları da eskiye oranla daha düşük olan yeni nesil klimalar, yaz aylarında hayat kurtarıyorlar ve aynı zamanda kışın ısınma sürecinde de kullanılabiliyor.

Haberin Devamı

HER YERE TAŞINABİLİR

Eğer ev sahibi değilseniz ya da bulunduğunuz evde uzun süre kalmayacaksınız, yaz sıcakları ile mücadele etmek adına sabit değil, “portatif, taşınabilir ya da mobil” olarak geçen klimalardan da alabilirsiniz. Bu modeller normal klimalardan farklı olarak bir dış üniteye sahip değiller. Kurulum gerektirmemeleri, her yere taşınabilmeleri ve yerden tasarruf sağlamaları nedeniyle küçük metrekareye sahip ev ve ofis gibi yerlerde tercih edilebilen bu klimalar, satın alındığı zaman hava sızdırmayan mobil klima pencere kitleri ile geliyorlar. Bu sayede standart pencereler üzerinden hava alınarak bulunan ortam hatırı sayılır oranda serinletilebiliyor. Bu ürünlerin sadece mecbur kalınan durumlarda ve çok ufak konumlarda tercih edilmesi gerekiyor. Çünkü mobil klimalar, normal klimalar kadar iyi serinletme getirmiyor ve biraz gürültülü çalışıyorlar.

YENİ NESİL VANTİLATÖRLER

KLİMALAR bütçenizi aşıyorsa, yaz aylarında serinleme konusunda en büyük yardımcılardan birisi vantilatörler oluyor. Standart versiyonlar yanında su buharı ile hem ortamı nemlendiren hem de daha yüksek serinlik veren versiyonlar bulunuyor, son yıllarda tavan vantilatörleri yanında mobil klima formunda tasarlanan hava serinleticiler de popülerliğini artırıyor. Bu modeller tekerlekli yapıda olduklarından istenilen her yere götürülebiliyor, bünyesine soğuk su ve buz konulan bu ürünler ortamdaki havayı hatırı sayılır oranda serinletebiliyor.

Haberin Devamı

Serinleten teknolojiler... Bunaltan sıcaklara karşı klimaya alternatif teknoloji çözümleri

ELDE TAŞINABİLİR

Normal olarak bir vantilatör gibi de çalışan bu ürünler, serinlik yanında hava temizleme de gerçekleştirebiliyor. Ayrıca elde ya da çantada taşınabilecek kadar ufak, yerleşik bataryaya sahip kablosuz vantilatörler de serinleme konusunda güzel bir alternatif olabiliyor, burada boyna takılarak sürekli seri hava verebilen versiyonlar dahi bulunuyor. Aynı zamanda örneğin çalışırken uzun saatler oturulmak zorunda kalınan masalara konabilecek kadar ufak vantilatörler yardımıyla da azımsanmayacak seviyede serinleme elde edilebiliyor. Kendinizi serinletirken kullandığınız elektronik ürünleri de unutmamanız önem arz ediyor.

Haberin Devamı

TELEFONU SERİN TUTUYOR

BÜYÜK bir mobil oyun tutkunuysanız, bu sıcaklarda akıllı telefonunuza yapabileceğiniz en iyi yatırımlardan birisi harici fanlardan edinmek olacaktır. Bu fanlar genelde biraz büyük olmalarına rağmen telefonların arkasına takılarak cihazın oyun sırasında gövdesini serin tutuyor, ısıyı gövdeden daha çabuk uzaklaştırıyor ve bu sayede performansın düşmesini engelliyor. Elektronik cihazlar, aşırı ısındıkları zaman genelde kapanmak yerine saat hızlarını kısıyor, bu yüzden donanımlardan maksimum performansı almak için soğutma konusunu hiçbir zaman göz ardı etmemek gerekiyor.

Serinleten teknolojiler... Bunaltan sıcaklara karşı klimaya alternatif teknoloji çözümleri

Haberin Devamı

BİLGİSAYARA ÇÖZÜM

Yaz sıcaklarında performans kaybı yaşamamak adına masaüstü bilgisayarınızı daha büyük fanlar ile güncellemeniz, iyi bir toz temizliği gerçekleştirmeniz, hava akışına direkt olarak izin veren bilgisayar kasalarına geçmeniz ve maksimum performans için su/sıvı soğutma sistemlerini tercih etmeniz çok faydalı olacaktır. Dizüstü bilgisayarları serin tutmak ise masaüstü bilgisayarlardan daha zor. Devasa etki etmiyor olsa da dizüstü bilgisayar modellerinin altına bir soğutucu fan eklemek ya da daha iyi hava akışı sağlayan stand kullanmak, sıcak dönemlerde hatırı saylır bir fark yaratabilir. Fanlı modeller sayesinde dizüstü bilgisayarınız daha fazla hava alarak yüksek soğutma gerçekleştirebilir.

Haberin Devamı

YENİ NESİL AKSİYON KAMERASI GELİYOR

DENİZ ve havuz sezonunun açıldığı bu sıcak dönemde her türlü aksiyonun içinde yanınızda olabilecek bir aksiyon kamerası daha geldi. Daha çok drone modelleriyle tanınan DJI’ın yeni aksiyon kamerası Osmo Action 4, yerini aldığı modelden daha büyük bir sensör taşıyor ve bu sayede çok daha iyi görüntü kalitesi sunuyor. 4K’da 120 fps video çekebilen ürün, herhangi bir harici hazne olmadan 18 metre derine kadar indirilebiliyor. İleride Türkiye’de de satılacak ürünün fiyatı 399 dolar seviyesinde.

Serinleten teknolojiler... Bunaltan sıcaklara karşı klimaya alternatif teknoloji çözümleri

ÜÇ BOYUTLU YAZICI MODELİNİ TANITTI

ÜRÜN gamı çok geniş teknoloji firmalarından olan Anker, AnkerMake M5 sonrasında AnkerMake M5C adını verdiği ikinci üç boyutlu yazıcı modelini tanıttı. İlk sürüm ile temelde benzer olan ancak dahili ekran ile kamera gibi maliyeti azaltma odaklı eksikleri bulunan ürün, ilk modelden farklı olarak 235 x 235 x 250 mm değil 220 x 220 x 250 mm seviyesinde baskı verebiliyor ve modern tasarımıyla konumlandırıldığı ortamda dikkat çekiyor. İleride Türkiye’de de satılacak üç boyutlu yazıcının fiyatı 400 dolar seviyesinde yer alıyor.

Serinleten teknolojiler... Bunaltan sıcaklara karşı klimaya alternatif teknoloji çözümleri

TWİTTER İÇİN X DÖNÜŞÜMÜ SÜRÜYOR

ELON Musk, 44 milyara satın aldığı Twitter platformunu sürpriz bir adım atarak “X” haline getirdi. Şirketin ismini ve logosunu bu doğrultuda değiştiren, bu dönüşümü geride bıraktığımız günlerde genel merkezinde de gerçekleştiren Musk, yeni dönemde Twitter ile direkt bağlantılı “Tweet” atma kavramını da ortadan kaldırdı. Artık platformda “Tweet” değil “Post” ya da Türkçe karşılığıyla “Post” atılıyor. Uzun yıllardır kullanımda olan “TweetDeck”i de “XPro” yapan X, “Twitter Blue” aboneliğinin adını ise “XBlue” olarak değiştirdi.

Serinleten teknolojiler... Bunaltan sıcaklara karşı klimaya alternatif teknoloji çözümleri

BAKMADAN GEÇME!