Serdar Turgut haklı çıktı

Güncelleme Tarihi:

Serdar Turgut haklı çıktı
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2001 00:00


Haberin Devamı

Devlet Bakanı Kemal Derviş'in ABD dönüşünde dün ayağının tozuyla gittiği Başbakanlık'ta, Başbakan Bülent Ecevit'ten önce Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan'la görüşmesi, yazarımız Serdar Turgut'un senaryosunu haklı çıkardı.

Serdar Turgut, Derviş'in bakan olmasından sonra yazdığı bir yazıda, Derviş'in Başbakan Ecevit'ten randevu isteyip Başbakanlığa gitmesi halinde karşısında önce Hüsamettin Özkan'ı bulacağını yazmıştı.

Önceki gün ABD'den dönen Derviş dün sabah Başbakanlığa gittiğinde, Serdar Turgut'un bu senaryosunu büyük ölçüde haklı çıkartan bir durum yaşandı.

Derviş, Başbakanlığa girdikten sonra önce odası Ecevit'in makamının hemen yanında bulunan Hüsamettin Özkan'ın yanına girdi ve burada yaklaşık 10 dakika kadar kendisiyle görüştü.

Derviş, Özkan'la görüşmesini tamamladıktan sonra ikinci aşamada Başbakan Ecevit'in yanına girdi ve bu kez 15 dakika kadar kendisiyle görüştü. Özkan, Ecevit'le Derviş'in görüşmesinde hazır bulunmadı.

TURGUT NE YAZMIŞTI?

Turgut, 6 Mart 2001'deki yazısında, şu satırlara yer vermişti:

‘‘Derviş'in Türkiye'de alacağı derslerden en çetini ‘Hüsamettin Özkan 302' adlı ders olacaktır. O ders Derviş'in Başbakan Ecevit'ten başbaşa görüşmek için ilk randevu alma girişimiyle başlayacaktır.

Bu dünyada yanında Hüsamettin Özkan olmadan Ecevit ile başbaşa görüşecek tek kişi ABD Büyükelçisi'dir. (..)

Derviş bize özgü bu meseleleri derinliğine bilmediği için Ecevit'ten randevu istemesi üzerinden en fazla yarım saat geçmeden Hüsamettin Özkan'ın bürosundan aranılıp randevu talebinin kabul edildiğinin kendisine söyleneceği kesindir. (...)

İşin en komik tarafı da kendisi Başbakanlığa gidince yaşanacaktır. Devriş Ecevit'in makamını ararken araya giren ‘her zaman var olan yetkili kişiler' kendisini ilk önce Hüsam'ın odasına yönlendireceklerdir.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!