Sektörün önde gelenlerinden biri olacağız

Güncelleme Tarihi:

Sektörün önde gelenlerinden biri olacağız
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2012 18:40

ERGO Türkiye CEO’su Theo Kokkalas, Türkiye'de gelecek 5-10 yıl içerisinde sektörün önde gelen isimlerinden biri olacaklarını söyledi.

Haberin Devamı

Kokkalas, ERGO'nun yeni iş stratejisi, 2013 yılı hedefleri ve yeni yapılanmalarına ilişkin düzenlenen basın toplantısında konuştu.

ERGO Grubu'nun yurt dışında yaptığı en büyük yatırımlardan birinin Türkiye'ye yapıldığına işaret eden Kokkalas, ''Türkiye, hem genel hem de finansal sektör anlamında potansiyeli itibariyle çok yüksek bir ülke'' diye konuştu.

Kendisinin Yunanistan'dan geldiğini ve orada kötümser havanın devam ettiğini ifade eden Kokkalas, şunları kaydetti:

''Türkiye'de çok canlı bir ekonomi, müthiş bir iyimserlik söz konusu. Avrupa'daki krizin rahat atlatılmasının da sebebi budur. Burada insan kendini motive edilmiş buluyor. Yunanistan'dan çok farklı. Türkiye'nin sigortacılık sektöründe halen büyük bir potansiyeli bulunuyor."

''Uzun vadeye yönelik planlar yapıyoruz''

Haberin Devamı

Kokkalas, ERGO'nun 2008 itibariyle satın alındığını, aile şirketi yapısını geride bırakarak, uluslararası bir şirketin parçası haline geldiğini belirterek, ''Biz bu süreci çok iyi yönettik. Yeniden yapılanma için çalışmalara devam ediyoruz. MunichRe ve ERGO Grup olarak biz ne yaparsak yapalım uzun vadeye yönelik planlar yapıyoruz, kesinlikle ertesi günü ya da bir sonraki yılı düşünmüyoruz. Türkiye'de gelecek 5 ve 10 yıl içerisinde sigortacılık sektörünün önde gelen isimlerinden biri olacağız. Topluma, müşterilerimize, aracı kuruluşlara, çalışanlarımıza hissedarlarımıza katma değer katacağız'' şeklinde konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!