Şekerbank'ta satın alma sonrasında hisse sert yükseldi

Güncelleme Tarihi:

Şekerbankta satın alma sonrasında hisse sert yükseldi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2015 13:57

Kazak Samruk-Kazyna'nın Şekerbank'taki yüzde 19.37 hissesinin tamamının Kazkommertsbank'a satışı ile ilgili hisse satınalma anlaşması bugün imzalanırken; Şekerbank hisseleri sert yükselişte.

Haberin Devamı

Bankadan KAP'a yapılan açıklamada, Milli Servet Fonu "Samruk-Kazyna"a ait olan Şekerbank sermayesinin yüzde 19.37'sini temsil eden 224.35 milyon Şekerbank hissesinin, "Kazkommertsbank" JSC tarafından satın alınmasına ilişkin hisse satınalma anlaşmasının imzalandığı belirtildi.

Anlaşmaya göre, hisselerin devri ve ücretin ödenmesi, bankanın diğer çoğunluk ortağı Şekerbank Personeli Munzam Sosyal Güvenlik ve Yardımlaşma Sandığı Vakfı'yla yapılmış olan mevcut pay sahipleri anlaşması şartlarına uyulması ve gerekli izinlerin alınmasının ardından dahil koşulların gerçekleşecek.

Satış bedeli hisse devir tarihinde belirlenecek.

Açıklamanın ardından Şekerbank hisseleri saat 1348'de yüzde 7.14 primle 1.8 liradan işlem görüyor.

Toplam 1.16 milyar lira sermayesi bulunan Şekerbank'ta diğer ortaklar arasında yer alan Şekerbank Personeli Munzam Sosyal Güvenlik ve Yardımlaşma Sandığı Vakfı'nın yüzde 35.44, BTA Securities'in yüzde 10.91, IFC'nin yüzde 6.07 payı bulunuyor.

Haberin Devamı

Geçen sene BTA Bank hisselerini alan Kazkommertsbank BTA Securities üzerinden Şekerbank'ta dolaylı ortak konumuna gelmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!