Şekerbank'ın yüzde 34'ü Kazak Bank'ın

Güncelleme Tarihi:

Şekerbankın yüzde 34ü Kazak Bankın
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2006 10:29

Şekerbank'ın yüzde 33,98 hissesi, Kazak Bank Turan Alem Group'a satıldı. Dün imzalanan hisse alım satım sözleşmesine göre Bank Turan Alem Group, yüzde 33,9787 oranındaki pay için toplam 424 milyon 733 bin 850 YTL bedel ödeyecek.

Haberin Devamı

Bankanın ana hissedarları Şekerbank T.A.Ş. Personeli Munzam Sosyal Güvenlik ve Yardımlaşma Sandığı Vakfı ile Şekerbank T.A.Ş. Personeli Sosyal Sigorta Sandığı Vakfı, en yüksek fiyat teklifi sunan Kazak Bankturan Alem Group ile, Şekerbank T.A.Ş. hisselerinin satışı için dün bir hisse alım satım sözleşmesi imzalandığını açıkladı.
Bank Turan Alem Group, Şekerbank T.A.Ş.'nin sermayesinin yüzde 33,9787 oranındaki payına, toplam 424 milyon 733 bin 850 YTL bedel ödeyecek.

Şekerbank T.A.Ş.'den İMKB'ye gönderilen yazıda, Şekerbank T.A.Ş. Personeli Munzam Sosyal Güvenlik ve Yardımlaşma Sandığı Vakfı ile Şekerbank T.A.Ş. Personeli Sosyal Sigorta Sandığı Vakfı tarafından, bankaya bir açıklama yapıldığı belirtilerek, açıklamaya ilişkin şu bilgiler verildi:  “Şekerbank t.a.s.`nın ana hissedarları olan Şekerbank T.A.Ş. Personeli Munzam Sosyal Güvenlik ve Yardımlaşma Sandığı Vakfı ile Şekerbank T.A.Ş. Personeli Sosyal Sigorta Sandığı Vakfı'nın sahip oldukları hisselerin satışına ilişkin olarak, 10 Nisan 2006 tarihinde başlayan ve farklı aday yatırımcılarla sürdülenen görüşmeler, tekliflerin değerlendirilmesiyle sonuçlandırılmıştır.
Bu değerlendirmeler sonucunda, Şekerbank T.A.Ş. Personeli Munzam Sosyal Güvenlik ve Yardımlaşma Sandığı Vakfı ile Şekerbank T.A.Ş. Personelı Sosyal Sigorta Sandığı Vakfı olarak en yüksek fiyat teklifi sunan Bankturan Alem Group ile Şekerbank T.A.Ş. hisselerinin satışı için 21 Haziran 2006 tarihinde bir hisse alım satım sözleşmesi imzalamış bulunmaktayız.”

Sözleşme uyarınca, Şekerbank T.A.Ş. Personeli Munzam Sosyal Güvenlik ve Yardımlaşma Sandığı Vakfı'nın yüzde 19,5510 ve Şekerbank T.A.Ş. Personeli Sosyal Sigorta Sandığı Vakfı'nın yüzde 14,4277, toplam olarak Şekerbank T.A.Ş.'nin sermayesinin yüzde 33,9787 oranındaki payının; toplam 424 milyon 733 bin 850 YTL bedelle Bank Turan Alem Group'a devredilmesi kabul edilirken, buna göre 1 YTL nominal değerli beher hisse 10 YTL üzerinden devredilecek.

Böylece Bank Turan Alem Group yüzde 33,9787 oranında hisseye sahip olacak.  Hisse devri, anlaşmanın diğer şartlarının yanında gerekli yasal izinlerin alınmasını müteakip gerçekleştirilecek. Bu işlemin 31 Ekim 2006 tarihine kadar tamamlanması öngörülüyor. Hisse devrinin tamamlanmasını takip eden bir ay içerisinde Şekerbank T.A.Ş., kayıtlı sermaye tavanı olan 400 milyon YTL'ye ulaşacak biçimde, 275 milyon YTL bedelli sermaye artırımı yapacak.
Öte yandan bu haberlere bağlı olarak Şekerbank'ın İMKB'de işlem gören hisse senetleri yüzde 11,76 gerileyerek 9,35 YTL'den 8,25 YTL'ye düştü.

ŞEKERBANK'IN TOPLAM DEĞERİ 1.2 MİLYAR YTL

Şekerbank'ın Hollandalı Rabobank'a satışı Munzam Sandık'la ilgili sorun çözülemediği için iptal olmuştu. Kazakistan'dan Bankturan Alem Group ile varılan anlaşmaya gore, Şekerbank'ın toplam değerı 1.2 milyar YTL olarak belirlendi.

BANK TURAN ALEM, ÇAĞRI MUAFİYETİ İÇİN BAŞVURACAK

Haberin Devamı

Bank Turan Alem, Şekerbank hisseleri için Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) çağrı muafiyeti başvurusu yapacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!