SEKA’dan işçiye ‘artık gidin’ davası

Güncelleme Tarihi:

SEKA’dan işçiye ‘artık gidin’ davası
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2005 01:52

Özelleştirme İdaresi’nin kapatma kararı aldığı ve işçi direnişinin sürdüğü SEKA İzmit Fabrikası için Ankara Bölge İdare Mahkemesi’nin en geç bu akşama kadar karar vermesi beklenirken, SEKA Genel Müdürlüğü, ‘İşçi fabrikayı işgal etti’ diyerek Savcılığa başvurdu.

Kocaeli Valisi Erdal Ata başkanlığında yapılan toplantıda, Ankara Bölge İdare Mahkemesi’nin kararını açıklamasının ardından yapılacak uygulama ele alındı. İl Jandarma Komutanı ve Emniyet Müdürü’nün yanı sıra, Selüloz- İş Sendikası Genel Başkan Ergin Alşan ile İzmit Şube Başkanı Adnan Uyar’ın da katıldığı toplantıda, tahriklere fırsat verilmemesi gerektiği belirtildi.

OKULA GİTMİYOR:

Anne ve babası fabrikada kaldığı için kendisinin de okula gidemediğini belirten 14 yaşındaki Ezgi Subaşı, derslerine fabrikada çalıştığını söyledi. Diğer öğrenciler de, anne ve babaları fabrikadayken okula gidemediklerini anlatarak, ‘Burada her an her şey olabileceği düşüncesiyle derslerimize konsantre olamıyoruz.’ dediler.

SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSU:

Ankara 9’uncu İdare Mahkemesi’nin, yürütmenin durdurulması istemini reddetmesiyle İzmit Fabrikası’nın resmen kapatıldığını savunan SEKA Genel Müdürlüğü, burada kalan işçilerin ‘işgal’ suçu işlediklerini iddia ederek İzmit Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!