Seferberlik algıyı değiştiriyor halka açılmak için uygun dönem

Güncelleme Tarihi:

Seferberlik algıyı değiştiriyor halka açılmak için uygun dönem
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2010 00:00

Onat, Türkiye’de ekonominin hızlı büyümesiyle birlikte ortaya çıkmış birçok şirket olduğuna değinerek, “Bundan 10 yıl önce Türkiye’de şirket büyüklükleri, faiz ortamı veya makro ortam şirketleri halka arz konusunda çok cesaretlendirecek durumda değildi. Ama şimdi mevcut faiz ortamı, yeni ortaya çıkan sermaye piyasası ürünleri ve en önemlisi SPK ve İMKB’nin bu konudaki önderlik etme istekleri neticesinde farklı bir ortam içindeyiz” diye konuştu.

Mevduattan borsaya gidiyor

Türkiye’de özellikle son dönemdeki göreceli düşük faiz ortamının kronikleşmiş mevduat yatırımcısının bir bölümünü borsaya yönlendirdiğini söyleyen Onat, şunlara değindi: “2009 yılının başından bu yana bu eğilimi görüyoruz. Düşük faiz devam ettiği sürece Türkiye’deki yatırımcılar bir miktar hisse senedi riski almaktan çekinmeyecekler. Faizlerde önümüzdeki 3-4 ay içinde çok ciddi bir yükseliş yaşanmayacak. Faizlerde tekrar eski seviyelerine gelecek şekilde bir yükseliş beklemediğimiz için hisse senedine bu dönem içinde talebin devam edeceğini düşünüyoruz.”

Seferberlik algıyı değiştiriyor

Halka arzların şirketler ve piyasa tarafından sadece ‘nakit yaratmak’ gibi algılandığına değinen Zafer Onat, sözlerine şöyle devam etti: “Halka arzları piyasa tarafından algılanması maalesef borsanın algılanması kadar. Nasıl borsa hala bir oyun merkezi olarak görülüyorsa, halka arzlarda o açıdan sadece borsa şirketlerinin yeni kaynak yaratmak amacına yönelik bir çözüm olarak görülüyor. Gerçekleştirilen halka arz seferberliği bu algıyı değiştirecek.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!