Seçimden sonra doların başı döndü

Güncelleme Tarihi:

Seçimden sonra doların başı döndü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2015 10:21

Dolar/TL beklentilerin hafif üzerinde gelen ABD özel sektör istihdam verileri ve Fed Başkanı Janet Yellen'ın ABD'de faizlerin Aralık ayında artırılacağı beklentilerini güçlendiren açıklamaları ardından yükseldi. Seçim sonrası 2.75'i gören dolar bugün 2.87 sınırına kadar yaklaştı.

Haberin Devamı

Dolar/TL beklentilerin hafif üzerinde gelen ABD özel sektör istihdam verileri ve Fed Başkanı Janet Yellen'ın ABD'de faizlerin Aralık ayında artırılacağı beklentilerini güçlendiren açıklamaları ardından yükseldi. Yurtiçinde bugün açıklanacak önemli bir veri bulunmazken, yurtdışında saat 1000'da Almanya sanayi siparişleri, saat 1500'te İngiltere Merkez Bankası faiz kararı, saat 1630'da ise ABD işsizlik maaş başvuruları, verimlilik ve işgücü maliyeti verileri açıklanacak.

EVANS'IN KONUŞMALARI İZLENECEK

Ayrıca New York Fed Başkanı William Dudley, Fed Başkan Yardımcısı Stanley Fischer ve Chicago Fed Başkanı Charles Evans'ın konuşmaları izlenecek. Destek Menkul Değerler'in notunda Cuma günkü tarım dışı istihdam verisi öncesi özel sektör tarım dışı istihdam verisinin beklentileri karşılaması ve PMI verilerinin de beklentilerin üzerinde gerçekleşmesi ile 2.85 direncini aştığı belirtilerek, "FED Başkanı Yellen her ne kadar faiz artırımı konusunda Aralık ayı için alınan bir karar olmadığını söylese de FOMC üyelerinin Aralık'ta adım atılmasının uygun olduğunu düşündüklerini söylemesi kurdaki yükselişi destekledi. Aynı zamanda FED Başkan Yardımcısı Stanley Fischer’ın petrol fiyatları istikrara kavuştuğu ve dolardaki artış durduğu takdirde FED'in yüzde 2 enflasyon hedefine hızla ulaşabileceğini söylemesi kuru destekleyen bir diğer önemli gelişme oldu" denildi. Notta şöyle devam edildi:

Seçimden sonra doların başı döndü


Haberin Devamı

FAİZLER YAVAŞ YÜKSELECEK
"Dolar/TL'de 2.85 seviyesi üzerinde kalındığı sürece toparlanma devam edebilir. Yukarıda 2.8690-2.8870 dirençleri hedeflenebilir. Olası geri çekilmelerde kritik 2.85 seviyesi üzerinde tutunamaması durumunda ise 2.8340-2.8230 destekleri takip edilebilir." Fed Başkanı Janet Yellen, ABD'de faizlerin Aralık ayında artırılabileceğini ancak ABD ekonomisindeki toparlanmaya desteğin sürmesi için faizlerin yavaş yükseltileceğini söyledi. Yellen'in açıklamalarının ardından ABD Hazine tahvil getirileri yükselirken, hisse senetleri de değer kaybetti. Piyasanın Aralık ayında faiz artırımına verdiği olasılık ise yüzde 60'ı aştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!