Seçim harcamasında yetki büyükelçilerde

Güncelleme Tarihi:

Seçim harcamasında yetki büyükelçilerde
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2015 01:59

7 HAZİRAN’daki milletvekili genel seçimindeki seçim harcamaları yurtiçinde kesin ödeme, yurtdışında ise Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) tahsis edilen yurtdışı seçim ödeneğinden karşılanacak.

Haberin Devamı

Misyon şefleri (büyükelçiler) ve başkonsoloslar (konsolosluk şefi ve en üst düzey yetkili) harcama yetkilisi olacak. Her bir dış temsilcilik seçim için özel olarak açılacak hesabı Yurtdışı İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı’na bildirecek.

TEMİZLİK DE VAR

YSK, genel seçimlerde yurtdışında yaşayan seçmenlerin bulundukları ülkelerde oy kullanmaları amacıyla ihtiyaç duyulan mal ve hizmet alımlarıyla seçimlerle ilgili yurtdışındaki diğer harcamalarda uygulanacak usul ve esasları belirledi. Resmi Gazete’de dün yayımlanan YSK kararına göre, merkezde yapılacak harcamalar için YSK İdari ve Mali İşler Daire Başkanı, yurtdışında yapılacak harcamalar için ödenek gönderme belgesiyle kendisine harcama yetkisi verilen Yurt Dışı İlçe Seçim Kurulu Başkanı harcama yetkilisi olacak. Harcama yetkilisince yazılı olarak görevlendirilen ve yapacağı harcamalar konusunda harcama yetkilisine karşı sorumlular, seçim yapılacak dış temsilciliğin türüne göre, misyon şefleri ve başkonsoloslar olarak belirlendi. Harcama kalemleri arasına oy verilecek yerleri kiralama giderleri, gerekirse şoförle birlikte taşıt, seçim oy verme araçları (sandık, kabin, masa vb.) havaalanı giderleri, otopark, diplomatik kargo giderleri yanında, tuvalet, depo, banka komisyonları da eklendi. Acil sağlık, temizlik ve güvenlikde harcama kalemlerine girdi. YSK ile yurtdışı seçim kurulu arasında seçim sonuçlarının iletilmesi için internet abonelik ve kurulum giderleri, sandık alanı yerel ağ kurulum giderleri, karasal iletişim abonelik giderler, 3G yedeklilik modem router giderleri, 3G yedeklilik abonelik giderleri Dışişleri Bakanlığı-Yüksek Seçim Kurulu iletişim hattı abonelik giderleri, Dışişleri Bakanlığı-Yüksek Seçim Kurulu iletişim hattı güvenlik cihazları giderleri, telefon ve faks giderleri de yer aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!